Najlepsze Zdjęcia i Filmy Argonaut na Instagramie Najnowsze Filmy Argonaut na YouTube Aktualności Argonaut na Facebooku Nowości Argonaut na G+ Google Plus Newsy Argonaut na Twiterze Najnowsze Zdjęcia Argonaut na Flickr Najlepsze Zdjęcia i Filmy Argonaut na Pinterest Dołącz do Argonaut na Naszej Klasie NK Najnowsze Filmy Argonaut na Vimeo Najnowsze Filmy Argonaut na Dailymotion
Kontakt do Szkoły Pływania Nurkowania i Ratownictwa Argonaut Aktualności Argonaut na Facebooku Najnowsze Filmy Argonaut na YouTube Newsy Argonaut na Twiterze
  • Wolne Miejsca Zapisz się Promocje

    Tabela kaloryczna.



    Dane dot. porcji 100 gramowej porcji wybranego produktu

    Nazwa
    Białko
    Tłu
    sz
    cz

    glo
    wo
    da
    ny
    KCal
    Tł.
    nasyc.
    Tł.
    nie
    nasyc.
    Agrest
    0,8
    0,2
    11,8
    41
    0,1
    0,1
    Ananas
    0,4
    0,2
    13,6
    54
    0,1
    0,1
    Ananas, plastry w syropie
    0,4
    0,1
    21
    84
    0,01
    0,01
    Ananasy, dżem niskosłodzony
    0,2
    0,1
    38,6
    157
    0,01
    0,04
    Arbuz
    0,6
    0,1
    8,4
    36
    0,01
    0,01
    Awokado
    2
    15,3
    7,4
    160
    1,8
    12,8
    Babka biszkoptowa
    8,2
    4,3
    67,1
    340
    1,2
    2,2
    Bagietki francuskie
    7,9
    1,7
    60,1
    282
    0,2
    0,9
    Bakłażan
    1,1
    0,1
    6,3
    21
    0,02
    0,05
    Baleron gotowany
    15,1
    20,2
    0,9
    244
    7,1
    11,6
    Banan
    1
    0,3
    23,5
    95
    0,1
    0,1
    Baranina, łopatka
    15,6
    25
    0,0
    284
    12,3
    10,8
    Baranina, udziec
    18
    18
    0,0
    232
    8,8
    7,8
    Barszcz czerwony zabielany
    2
    1,4
    3,3
    32
    0,7
    0,6
    Barszcz ukraiński
    2,1
    2,7
    6,5
    54
    1
    1,5
    Barszcz ukraiński mrożony
    1,6
    0,2
    7,1
    28
    0,1
    0,1
    Baton Bounty Milk
    4,2
    25,2
    56,7
    448
    21,7
    3,5
    Baton Mars
    3,6
    18,2
    68,9
    451
    11,7
    6,5
    Baton Milky Way
    3,6
    16,2
    71,8
    448
    10,6
    5,6
    Baton Snickers
    9,7
    28,9
    52,6
    497
    13,3
    15,5
    Baton szynkowy z indyka
    14,9
    9,3
    0,1
    143
    2,6
    6,6
    Baton Twix
    5,3
    23,2
    64,2
    483
    12,4
    10,7
    Baton z kurczaka
    16,7
    8,6
    0,1
    144
    2,6
    4,9
    Befsztyk bity wiejski
    19,4
    19,6
    1,6
    258
    7,5
    11,1
    Białko jaja kurzego
    10,9
    0,2
    0,7
    49
    0,0
    0,0
    Bigos
    5,1
    9,9
    3,9
    119
    3
    6,2
    Bitki wieprzowe
    10,4
    16,1
    2,6
    195
    5,3
    9,5
    Bitki wieprzowe w jarzynach
    10,7
    16
    4,3
    198
    5,2
    9,6
    Bitki wołowe
    13,6
    4,3
    2,4
    102
    1,5
    2,6
    Bitki wołowe w jarzynach
    14,3
    4,4
    6,6
    116
    1,5
    2,6
    Bliny ziemniaczane
    5,6
    16,3
    23,6
    257
    7,2
    8,2
    Boćwina
    2,1
    0,5
    5,5
    17
    0,1
    0,3
    Boeuf Strogonow
    19,5
    14,3
    3,7
    220
    4,2
    9,3
    Bób
    7,1
    0,4
    14
    66
    0,1
    0,3
    Brokuły
    3
    0,4
    5,2
    27
    0,1
    0,2
    Brokuły mrożone
    2,7
    0,4
    4,7
    24
    0,1
    0,2
    Brukselka
    4,7
    0,5
    8,7
    37
    0,1
    0,3
    Brukselka mrożona
    4,5
    0,5
    8,4
    36
    0,1
    0,3
    Brukselka z wody
    4,2
    7,1
    12
    110
    4,6
    2
    Bryzol wołowy z polędwicy
    24,6
    16,6
    1,4
    252
    5
    10,8
    Brzoskwinia
    1
    0,2
    11,9
    46
    0,02
    0,1
    Brzoskwinie w syropie
    0,4
    0,1
    18,2
    73
    0,01
    0,04
    Brzoskwinie, dżem niskosłodzony
    0,5
    0,1
    38,3
    155
    0,01
    0,07
    Buchty drożdżowe
    6,2
    11
    45,6
    303
    3,4
    6,8
    Budyń z mięsa i makaronu
    10,6
    4,4
    23,1
    171
    1,9
    2
    Bułka tarta
    9,7
    1,9
    77,6
    347
    0,3
    1,1
    Bułki grahamki
    8,2
    1,7
    56,9
    258
    0,2
    0,9
    Bułki kajzerki
    7,5
    3,6
    59,4
    296
    0,8
    2,3
    Bułki maŚlane
    7,7
    5,9
    61,8
    326
    1,6
    3,6
    Bułki pszenne zwykłe
    7,3
    1,5
    58,5
    272
    0,2
    0,8
    Bułki wrocławskie
    7,2
    4,4
    57,4
    293
    1
    2,8
    Burak
    1,8
    0,1
    9,5
    38
    0,02
    0,06
    Buraki mrożone, puree
    1,6
    0,1
    8,6
    34
    0,02
    0,06
    Buraki z jabłkami
    1,5
    3,3
    10,3
    69
    0,8
    2,3
    Buraki zasmażane
    1,6
    5,5
    8,7
    83
    2,4
    2,9
    Buraki ze śmietaną
    1,8
    3,6
    8,8
    68
    1,3
    2,1
    Cebula
    1,4
    0,4
    6,9
    30
    0,1
    0,2
    Chałki
    7
    7
    61,6
    333
    1,7
    4,6
    Chipsy bekonowe
    5,9
    38
    52,2
    537
    15,2
    22,6
    Chipsy paprykowe
    6
    40
    50,4
    549
    13,7
    26,1
    Chipsy solone
    5,6
    40,7
    49,9
    552
    10,4
    29,9
    Chleb baltonowski
    5,9
    1,5
    55,9
    246
    0,2
    0,9
    Chleb chrupki
    8,7
    2,4
    78,9
    353
    0,3
    1,3
    Chleb Graham
    7,6
    1,7
    49,4
    226
    0,2
    1
    Chleb mazowiecki
    6,3
    1,4
    56,3
    248
    0,2
    0,7
    Chleb mieszany słonecznikowy
    6,4
    4,5
    49,2
    246
    0,5
    3,4
    Chleb mieszany sojowy
    6,8
    2,7
    49,6
    231
    0,4
    1,8
    Chleb praski
    5,7
    1,3
    56,2
    244
    0,2
    0,7
    Chleb pszenny
    6,8
    1,4
    56
    249
    0,2
    0,8
    Chleb staropolski
    5
    1,7
    50,5
    219
    0,2
    1
    Chleb wiejski
    5,8
    1,3
    55,1
    239
    0,2
    0,7
    Chleb zwykły
    5,4
    1,3
    57
    245
    0,2
    0,7
    Chleb żytni jasny
    4
    1,3
    57,1
    241
    0,2
    0,8
    Chleb żytni jasny mleczny
    4,8
    1,8
    58,3
    253
    0,4
    1
    Chleb żytni pełnoziarnisty
    6,7
    1,8
    53,9
    237
    0,3
    1,1
    Chleb żytni razowy
    5,6
    1,7
    51,5
    223
    0,2
    1,1
    Chleb żytni razowy na miodzie
    5,3
    1,6
    54,2
    234
    0,2
    1
    Chleb żytni razowy z soją i słonecznikiem
    7,9
    3,7
    50,5
    244
    0,5
    2,7
    Chleb żytni wileński
    4,4
    1,5
    52,3
    225
    0,2
    0,9
    Chrupki kukurydziane
    8,9
    3
    78,9
    352
    0,4
    2,4
    Chrzan
    4,5
    0,6
    18,1
    67
    0,1
    0,4
    Ciastka francuskie ze śliwkami
    5
    26,8
    44,8
    432
    12,7
    12,6
    Ciastka Karpatki
    4,7
    30,9
    39,1
    449
    12,2
    16,9
    Ciastka Napoleonki
    5,9
    17
    43,6
    348
    5,2
    10,7
    Ciastka tortowe z owocami
    3,2
    9
    47,2
    276
    3,4
    4,8
    Ciasto drożdżowe
    7,4
    8,2
    47,7
    290
    3,5
    3,9
    Ciasto kruche podstawowe
    5,2
    23,8
    49,9
    429
    11,2
    11,2
    Ciasto naleśnikowe bez piany
    5,9
    4,3
    28,4
    174
    1,4
    2,2
    Ciasto naleśnikowe biszkoptowe
    8,3
    6
    25,5
    187
    2
    3,1
    Cielęcina w potrawce
    13,5
    4
    4
    103
    1
    2,6
    Cielęcina, łopatka
    19,9
    2,8
    0,0
    106
    1
    1,4
    Cielęcina, sznyclówka
    20,5
    2,4
    0,0
    105
    0,9
    1,2
    Cielęcina, udziec
    19,9
    3,1
    0,0
    108
    1,2
    1,4
    Coca Cola
    0,0
    0,0
    10,4
    42
    0,0
    0,0
    Cukier
    0,0
    0,0
    99,8
    405
    0,0
    0,0
    Cukierki irysy
    4,3
    10,7
    76,1
    421
    6,4
    3,8
    Cukierki krówki
    4,3
    10,7
    76,1
    421
    6,4
    3,8
    Cukinia
    1,2
    0,1
    3,2
    15
    0,01
    0,01
    Cykoria
    1,7
    0,2
    4,1
    21
    0,04
    0,1
    Cytryna
    0,8
    0,3
    9,5
    36
    0,1
    0,1
    Czarne jagody
    0,8
    0,6
    12,2
    45
    0,1
    0,5
    Czarne porzeczki, dżem niskosłodzony
    0,5
    0,1
    39,6
    152
    0,01
    0,04
    Czarne porzeczki, dżem wysokosłodzony
    0,5
    0,1
    63,9
    251
    0,01
    0,04
    Czekolada biała
    7,7
    38,4
    51
    278
    24,9
    11,6
    Czekolada deserowa
    5,3
    28,9
    64
    531
    17,9
    9,6
    Czekolada gorzka
    6,7
    34,3
    56,6
    554
    21,4
    11,5
    Czekolada kawowa
    5,5
    29
    62,7
    526
    17,9
    9,8
    Czekolada mleczna
    9,8
    32,8
    54,7
    549
    20,5
    10,7
    Czekolada mleczna z orzechami laskowymi
    8,6
    30,9
    57,3
    539
    18,9
    10,5
    Czekolada nadziewana
    3,9
    17,6
    68,8
    450
    10,3
    6,4
    Czereśnie
    1
    0,3
    14,6
    61
    0,1
    0,2
    Czosnek
    6,4
    0,5
    32,6
    146
    0,1
    0,3
    Ćwikła
    1,6
    0,1
    10,2
    41
    0,02
    0,06
    Daktyle suszone
    2
    0,4
    74
    277
    0,1
    0,3
    Delicje szampańskie
    4,1
    11,2
    52,8
    327
    6,8
    4
    Deser ryżowy jabłkowy
    2,8
    3
    23,9
    134
    2
    1
    Deser ryżowy waniliowy
    3
    2,9
    23,5
    133
    2
    1
    Deser twarogowy termizowany kakaowy
    13,9
    6,2
    11,2
    156
    3,7
    2,2
    Deser twarogowy termizowany truskawkowy
    11
    5,8
    18,3
    170
    3,4
    2,1
    Dorsz świeży
    17,7
    0,7
    0,0
    78
    0,1
    0,3
    Dorsz świeży, filety bez skóry
    16,5
    0,3
    0,0
    70
    0,1
    0,1
    Dorsz w jarzynach
    15,6
    4,9
    3,9
    117
    1
    3,6
    Dorsz wędzony
    22,1
    0,5
    0,0
    94
    0,1
    0,2
    Dorsz z rusztu
    22,1
    9,1
    0,6
    172
    2,9
    5,5
    Dorsz, filety po grecku
    10,6
    10,8
    4,6
    152
    0,8
    9,4
    Dorsz, filety smażone panierowane
    19,1
    15,8
    14,6
    273
    1,4
    13,4
    Dorsz, kotlet mielony
    14,9
    17,8
    10,9
    260
    1,6
    15,3
    Dorsz, pulpety
    14,2
    2,6
    8,8
    112
    1,4
    0,9
    Dorsz, sałatka
    9,8
    13,9
    7,2
    187
    1
    12,1
    Dynia
    1,3
    0,3
    7,7
    28
    0,1
    0,2
    Dynia z pomidorami
    1,2
    2,4
    6,5
    44
    1,6
    0,7
    Dynia, pestki
    24,5
    45,8
    18
    556
    8,7
    36,4
    Eklerki z bita śmietaną
    5,8
    18
    33,5
    317
    8
    8,6
    Fasola biała, suche nasiona
    21,4
    1,6
    61,6
    288
    0,2
    1
    Fasola cięta konserwowa
    1,5
    0,2
    4,5
    16
    0,1
    0,1
    Fasola szparagowa
    2,4
    0,2
    7,6
    27
    0,1
    0,1
    Fasolka flageolet konserwowa
    6,3
    0,2
    15
    61
    0,1
    0,1
    Fasolka po bretońsku
    8
    6,6
    15,9
    141
    1,9
    4,3
    Fasolka szparagowa
    2,9
    6,9
    10,3
    97
    4,6
    1,9
    Fasolka szparagowa mrożona
    2,2
    0,2
    6,8
    24
    0,1
    0,1
    Figi suszone
    3,6
    1,2
    78
    290
    0,2
    0,8
    Flaki
    16
    2,2
    0,0
    84
    1
    0,7
    Flądra świeża
    16,5
    1,8
    0,0
    83
    0,3
    0,8
    Galaretka z nóżek wieprzowych
    16,9
    14,9
    0,8
    202
    5,1
    8,6
    Gęś, tuszka
    14,1
    31,8
    0,0
    339
    7,3
    22,3
    Gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym
    3,6
    6,7
    10
    108
    2,5
    3,8
    Grejpfrut
    0,6
    0,2
    9,8
    36
    0,1
    0,1
    Groch, suche nasiona
    23,8
    1,4
    60,2
    293
    0,2
    0,8
    Groszek zielony
    6,7
    0,4
    17
    75
    0,2
    0,2
    Groszek zielony konserwowy
    4,9
    0,2
    15,8
    63
    0,01
    0,1
    Groszek zielony mrożony
    6,4
    0,4
    16,3
    72
    0,2
    0,2
    Groszek zielony z masłem
    3,7
    6,8
    9,3
    100
    4,6
    1,9
    Gruszka
    0,6
    0,2
    14,4
    54
    0,1
    0,1
    Gruszki w sosie waniliowym
    1,6
    1,1
    34,8
    151
    0,4
    0,5
    Gulasz wołowy
    14
    9,2
    2,6
    148
    1,6
    7,1
    Halibut biały świeży
    20,1
    1,9
    0,0
    98
    0,3
    1
    Herbata bez cukru
    0,1
    0,0
    0,0
    0
    0,0
    0,0
    Herbatniki
    8,2
    11
    76,8
    437
    1,4
    7,8
    Herbatniki Corso
    5
    17,2
    67,1
    440
    7,5
    8,5
    Herbatniki kakaowe
    6,9
    22,3
    62,9
    474
    9,9
    11
    Herbatniki kokosowe
    6,4
    25,2
    59,8
    473
    15,1
    8,5
    Herbatniki sezamowe
    8,1
    28,6
    55,7
    503
    9,9
    15,7
    Herbatniki w czekoladzie
    6,3
    24
    63,1
    489
    13,2
    9,9
    Herbatniki z cukrem
    6,7
    17,2
    70,7
    460
    7,4
    8,5
    Herbatniki z nadzieniem czekoladowym
    5,5
    27,9
    57,3
    497
    12
    14,3
    Herbatniki z nadzieniem owocowym
    3,8
    16,1
    58,6
    389
    7,1
    8
    Indyk, mięso z piersi bez skóry
    19,2
    0,7
    0,0
    84
    0,2
    0,5
    Indyk, mięso z podudzia ze skóra
    15,7
    8,9
    0,0
    142
    2,5
    6
    Indyk, mięso z udśca ze skórą
    18,4
    6,4
    0,0
    131
    1,8
    4,3
    Indyk, skrzydło
    16,5
    11,4
    0,0
    168
    3,2
    7,6
    Jabłka pieczone
    0,3
    1,6
    20,8
    93
    0,9
    0,4
    Jabłka suszone
    2,1
    2,1
    62,3
    238
    0,2
    0,5
    Jabłka w kruchym cieście
    4,1
    17,4
    45,3
    348
    5,2
    11,2
    Jabłko
    0,4
    0,4
    12,1
    46
    0,1
    0,1
    Jagody, dżem niskosłodzony
    0,3
    0,2
    38,2
    153
    0,01
    0,1
    Jagodzianki
    7,1
    5,4
    60,6
    314
    1,5
    3,2
    Jaja gotowane
    9,8
    7,6
    0,5
    109
    2,4
    4
    Jaja kurze całe
    12,5
    9,7
    0,6
    139
    3
    5,1
    Jaja sadzone
    9,9
    14,2
    0,6
    168
    6,9
    5,7
    Jajecznica
    9,8
    8,7
    0,5
    119
    2,7
    4,6
    Jarmuż
    3,3
    0,7
    6,1
    29
    0,1
    0,3
    Jarzyny mrożone
    2,8
    0,3
    7,5
    30
    0,1
    0,1
    Jogurt bananowy 1,5 %
    3,7
    1,5
    10,4
    70
    0,9
    0,5
    Jogurt jagodowy 1,5 %
    3,7
    1,5
    8,8
    62
    0,9
    0,6
    Jogurt morelowy 1,5 %
    3,7
    1,5
    8,9
    63
    0,9
    0,5
    Jogurt naturalny 2 %
    4,3
    2
    6,2
    60
    1,2
    0,7
    Jogurt truskawkowy 1,5 %
    3,7
    1,5
    8,2
    60
    0,9
    0,6
    Jogurt wiśniowy 1,5 %
    3,7
    1,5
    8,2
    61
    0,9
    0,6
    Kabanosy
    27,4
    24,3
    0,0
    326
    8,6
    14,1
    Kabanosy z kurczaka
    22,8
    17,4
    0,1
    247
    5,6
    10
    Kaczka, tuszka
    13,5
    28,6
    0,0
    308
    7,4
    19,2
    Kakao w proszku 16 %
    18,2
    21,7
    50,6
    448
    12,7
    7,9
    Kalafior
    2,4
    0,2
    5
    22
    0,03
    0,1
    Kalafior mrożony
    2,2
    0,2
    4,5
    20
    0,1
    0,1
    Kalafior z wody
    2
    6,8
    5,5
    83
    4,6
    1,9
    Kalarepa
    2,2
    0,3
    6,5
    29
    0,03
    0,2
    Kapusta biała
    1,7
    0,2
    7,4
    29
    0,03
    0,1
    Kapusta biała zasmażana
    1,6
    4,7
    7,2
    69
    1,4
    2,8
    Kapusta czerwona
    1,9
    0,2
    6,7
    27
    0,04
    0,1
    Kapusta kwaszona
    1,1
    0,2
    3,4
    12
    0,1
    0,1
    Kapusta pekińska
    1,2
    0,2
    3,2
    12
    0,05
    0,1
    Kapusta włoska
    3,3
    0,4
    7,8
    38
    0,1
    0,3
    Kapu?niak z kapusty kwaszonej
    1,4
    1,2
    1,6
    21
    0,4
    0,7
    Kapu?niak z kapusty słodkiej
    0,7
    2,1
    3,2
    31
    0,8
    1,1
    Karmelki nadziewane
    0,3
    0,5
    92
    378
    0,3
    0,2
    Karmelki twarde
    0,0
    0,0
    98,2
    399
    0,0
    0,0
    Karp świeży
    18
    4,2
    0,0
    110
    0,7
    2,2
    Karp w galarecie z warzywami
    26,1
    2,9
    2,1
    137
    0,5
    1,5
    Karp z wody
    16
    3,7
    2
    102
    0,6
    1,9
    Kasza gryczana
    12,6
    3,1
    69,3
    336
    0,6
    2,1
    Kasza gryczana na sypko
    4,5
    2,3
    25
    132
    0,5
    1,6
    Kasza jaglana
    10,5
    2,9
    71,6
    346
    0,6
    1,9
    Kasza jęczmienna na mleku
    2,6
    2,2
    8,5
    63
    1,3
    0,8
    Kasza jęczmienna perłowa
    6,9
    2,2
    75
    327
    0,4
    1,2
    Kasza jęczmienna pęczak
    8,4
    2
    74,9
    334
    0,4
    1,1
    Kasza manna
    8,7
    1,3
    76,7
    348
    0,2
    0,7
    Kasza manna na mleku
    2,7
    2,1
    9,3
    67
    1,2
    0,7
    Kasza manna na wywarze jarzynowym
    0,5
    0,8
    3,4
    21
    0,5
    0,3
    Kasza perłowa na sypko
    2,2
    2
    23,6
    115
    0,4
    1,4
    Kaszanka z kurczaka
    9,8
    11,7
    16,4
    204
    3,7
    6,6
    Kawa bez cukru
    0,2
    0,0
    0,3
    2
    0,0
    0,0
    Kefir 2 %
    3,4
    2
    4,7
    51
    1,2
    0,7
    Keks bakaliowy
    6,4
    17,6
    53,5
    384
    7,1
    9,3
    Ketchup
    1,8
    1
    22,2
    93
    0,2
    0,6
    Kiełbasa jałowcowa z kurczaka
    19
    17,9
    0,1
    236
    5,3
    10,4
    Kiełbasa krakowska sucha
    25,6
    24,8
    0,0
    323
    8,4
    14,5
    Kiełbasa mazurska z indyka
    14,8
    7,7
    0,1
    129
    2,4
    4,8
    Kiełbasa mortadela
    12
    17,7
    0,0
    205
    6,1
    9,9
    Kiełbasa myśliwska sucha
    27,8
    20,1
    0,0
    291
    7,5
    11,2
    Kiełbasa parówkowa
    11
    31,5
    0,0
    323
    10,6
    18
    Kiełbasa podlaska z kurczaka
    20,7
    16,7
    0,1
    232
    5,2
    9,7
    Kiełbasa podsuszana z kurczaka
    21,7
    8,4
    0,0
    162
    2,3
    4,9
    Kiełbasa podwawelska
    17,3
    19,6
    0,9
    247
    6,9
    11,2
    Kiełbasa szynkowa z indyka
    17,2
    2
    0,2
    88
    0,6
    1,3
    Kiełbasa szynkowa z kurczaka
    16,2
    5
    0,0
    110
    1,2
    2,9
    Kiełbasa śląska
    18,4
    15,3
    0,0
    210
    5,4
    8,9
    Kiełbasa toruńska
    20,9
    20,1
    0,0
    263
    7,2
    11,3
    Kiełbasa zwyczajna
    17,6
    15,6
    0,0
    209
    5,7
    8,6
    Kiełbasa żywiecka
    20,3
    26,3
    0,0
    315
    9
    14,9
    Kisiel porzeczkowy
    0,3
    0,1
    23,3
    88
    0,01
    0,03
    Kisiel waniliowy
    3,3
    4,5
    16,6
    121
    2,6
    1,6
    Kiszka kaszana jęczmienna
    8,5
    12,6
    13
    194
    4,3
    7,2
    Kiszka krwista
    14,2
    35
    9,2
    404
    13,7
    21,3
    Kiszka pasztetowa
    12,5
    35,7
    4,3
    384
    12,4
    20,3
    Kiwi
    0,9
    0,5
    13,9
    56
    0,1
    0,4
    Kiwi, dżem niskosłodzony
    0,4
    0,2
    37,8
    154
    0,04
    0,1
    Klopsiki cielęce mielone
    16,2
    14,6
    14,3
    250
    3,6
    10
    Klopsiki mielone z mięsa mieszanego
    13,5
    17,5
    15,9
    272
    4,1
    12,2
    Kluski kładzione
    5,1
    1,3
    33,8
    165
    0,3
    0,7
    Kluski lane
    4,1
    2
    14,9
    93
    0,6
    1
    Kluski lane na mleku
    3,6
    3,1
    6,8
    70
    1,8
    1,1
    Kluski śląskie
    2,6
    3,8
    32,1
    169
    0,8
    2,8
    Knedle ze śliwkami
    2,7
    5,9
    25,8
    161
    3,8
    1,7
    Kompot z jabłek
    0,2
    0,1
    13,2
    51
    0,01
    0,04
    Kompot z wiśni
    0,2
    0,1
    16,9
    69
    0,02
    0,06
    Koncentrat pomidorowy 30 %
    5,6
    1,5
    16,7
    92
    0,3
    0,9
    Koper
    2,8
    0,4
    6,1
    26
    0,1
    0,3
    Kopytka
    4
    0,7
    31,2
    143
    0,2
    0,4
    Kotlet cielęcy panierowany
    27,1
    21,3
    17,4
    365
    4,7
    15,1
    Kotlet mielony z mięsa mieszanego
    13
    21,1
    11,8
    284
    4,4
    15,3
    Kotlet schabowy panierowany
    19
    24,1
    15,9
    351
    4,1
    18,5
    Kotlet z kurczaka smażony panierowany
    19,7
    15,7
    7,6
    248
    7,4
    7,2
    Kotlet z kurczaka smażony saute
    20,3
    16,5
    3,3
    241
    8
    7,5
    Kotlet z kury mielony
    19,9
    27,8
    14,3
    382
    8,5
    16,8
    Kotlety z jaj
    7,9
    22,7
    10,8
    275
    11,7
    9,2
    Kotlety ziemniaczane
    4,3
    12,8
    29,3
    241
    1,1
    10,9
    Krem z zielonego groszku
    3,1
    3,8
    5,9
    63
    2,2
    1,3
    Królik, tuszka
    21
    8
    0,0
    156
    3,3
    4,1
    Krupnik z kaszy gryczanej
    1,7
    1,2
    7,2
    43
    0,3
    0,8
    Krupnik z kaszy jęczmiennej
    1,5
    0,9
    7,4
    40
    0,2
    0,6
    Krupnik z ryżu
    1,5
    1,1
    7,6
    43
    0,3
    0,8
    Kukurydza
    3,7
    1,5
    23,4
    110
    0,2
    1,1
    Kukurydza konserwowa
    2,9
    1,2
    23,6
    102
    0,2
    0,8
    Kulebiak
    7,6
    12,7
    20,1
    222
    2,7
    9,1
    Kura w galarecie
    27,3
    8,9
    1,2
    192
    2
    5,8
    Kura, tuszka
    18,5
    14,3
    0,0
    202
    3,2
    9,4
    Kurczak faszerowany pieczony
    20,5
    11,9
    2,8
    199
    3,5
    7,3
    Kurczak gotowany w jarzynach
    7,6
    6,4
    4,6
    99
    1,7
    4,3
    Kurczak pieczony
    16,4
    12,7
    0,1
    179
    3,4
    8,4
    Kurczak, mięso z piersi bez skóry
    21,5
    1,3
    0,0
    99
    0,3
    0,6
    Kurczak, mięso z uda ze skórą
    16,8
    10,2
    0,0
    158
    2,9
    6
    Kurczak, skrzydło
    19,2
    12,2
    0,0
    186
    3,7
    7,3
    Kurczak, tuszka
    18,6
    9,3
    0,0
    158
    2,6
    5,9
    Kurczak, wątroba
    19,1
    6,3
    0,6
    136
    2,1
    2,5
    Kurczak, żołądek
    18,2
    4,2
    0,6
    114
    1
    2,3
    Lody mleczno-owocowe
    3,9
    2,5
    19,4
    116
    1,5
    0,9
    Lody śmietankowe
    3,2
    8,5
    17,6
    160
    5,1
    2,9
    Łosoś smażony saute
    21,1
    31,4
    4,1
    379
    6,5
    23,7
    Łosoś świeży
    19,9
    13,6
    0,0
    201
    2,9
    10,3
    Łosoś wędzony
    21,5
    8,4
    0,0
    162
    1,7
    5,4
    Łosoś z rusztu
    20,7
    22,3
    0,6
    283
    5,8
    15,7
    Majonez z olejem rzepakowym
    1,3
    79
    2,6
    714
    6
    69,1
    Majonez z olejem słonecznikowym
    1,3
    79
    2,6
    714
    8,5
    66,2
    Mak niebieski
    20,1
    42,9
    24,7
    478
    5,5
    33,5
    Makaron bezjajeczny
    10
    1,6
    78,5
    363
    0,2
    0,8
    Makaron czterojajeczny
    12
    3,4
    76,2
    377
    0,8
    1,7
    Makaron dwujajeczny
    11,5
    2,6
    77,4
    373
    0,5
    1,3
    Makaron na mleku
    2,9
    2,3
    8,5
    66
    1,3
    0,8
    Makrela świeża
    18,7
    11,9
    0,0
    181
    3,4
    7,3
    Makrela wędzona
    20,7
    15,5
    0,0
    221
    3,9
    9,6
    Makrela, filety z czerwoną fasolą
    12,4
    7,3
    4,4
    128
    2,1
    4,5
    Makrela, filety z warzywami
    12
    7,3
    3,6
    124
    2,1
    4,5
    Makrela, sałatka pikantna
    10,2
    13,2
    6,9
    181
    2,2
    10
    Maliny
    1,3
    0,3
    12
    29
    0,01
    0,1
    Mandarynki
    0,6
    0,2
    11,2
    42
    0,1
    0,1
    Marchew
    1
    0,2
    8,7
    27
    0,04
    0,1
    Marchew mrożona
    0,9
    0,2
    7,8
    24
    0,1
    0,1
    Marchew z groszkiem
    1,7
    3,1
    10,8
    64
    0,7
    2,2
    Marchew zasmażana
    1
    4,8
    8,4
    69
    3,2
    1,3
    Margaryna Bona
    0,0
    50
    0,0
    442
    15,5
    32,3
    Margaryna Flora
    0,0
    60
    0,0
    531
    12,8
    44,5
    Margaryna Kama
    0,0
    45
    0,0
    398
    12,9
    30,1
    Margaryna mleczna
    0,3
    80
    0,4
    710
    24,1
    52,3
    Margaryna Palma
    0,3
    80
    0,4
    710
    23,5
    53,8
    Margaryna Rama
    0,1
    70
    0,4
    621
    23,4
    43,4
    Margaryna Słoneczna
    0,3
    80
    0,4
    710
    19,9
    56,7
    Margaryna Tina
    0,0
    45
    0,0
    442
    11,5
    31,5
    Margaryna zwykła
    0,3
    80
    0,4
    710
    16,9
    59,2
    Markizy
    5,6
    23
    64,3
    483
    10,2
    11,5
    Masło ekstra
    0,7
    82,5
    0,7
    735
    54,7
    23,6
    Masło roślinne Nova
    0,0
    50
    0,0
    442
    12
    35,6
    Masło roślinne zwykłe
    0,3
    75
    0,4
    666
    15
    56,6
    Masło śmietankowe
    1,1
    73,5
    1,1
    659
    50,3
    19,5
    Maślanka 0,5 %
    3,4
    0,5
    4,7
    37
    0,3
    0,1
    Mąka pszenna typ 500
    9,2
    1,2
    74,9
    342
    0,2
    0,6
    Mąka pszenna typ 550
    9,4
    1,6
    74,1
    343
    0,2
    0,8
    Medaliony z indyka
    18,6
    17,9
    3,4
    247
    8,6
    4,5
    Melon
    0,9
    0,3
    8,4
    36
    0,1
    0,1
    Mielonka
    12,8
    11,7
    3,7
    171
    4,1
    6,7
    Migdały
    20
    52
    20,5
    572
    4,7
    44,6
    Mintaj świeży
    16,6
    0,6
    0,0
    73
    0,1
    0,3
    Miód pszczeli
    0,0
    0,0
    79,5
    324
    0,0
    0,0
    Mizeria ze ?mietanš
    1
    2,2
    2,8
    34
    1,3
    0,8
    Mleko kozie
    3,2
    4,1
    4,5
    68
    2,3
    1,2
    Mleko owcze
    6
    7
    5,1
    107
    4,3
    2
    Mleko spożywcze 0,5 %
    3,5
    0,5
    5,1
    39
    0,3
    0,1
    Mleko spożywcze 1,5 %
    3,4
    1,5
    5
    47
    1
    0,4
    Mleko spożywcze 2 %
    3,4
    2
    4,9
    51
    1,2
    0,7
    Mleko spożywcze 3,2 %
    3,3
    3,2
    4,8
    61
    1,9
    1,1
    Mleko spożywcze 3,5 %
    3,3
    3,5
    4,8
    64
    2,1
    1,2
    Mleko w proszku odtłuszczone
    35,7
    0,8
    51,2
    360
    0,5
    0,2
    Mleko w proszku pełne
    27
    24
    38,7
    479
    14,3
    8,3
    Mleko zagęszczone niesłodzone
    6,6
    7,5
    9,4
    131
    4,5
    2,6
    Mleko zagęszczone słodzone
    7,5
    8
    55,3
    326
    4,8
    2,8
    Morela
    0,9
    0,2
    11,9
    47
    0,01
    0,1
    Morele suszone
    5,4
    1,2
    72,2
    284
    0,1
    0,8
    Morele, dżem niskosłodzony
    0,4
    0,1
    38,8
    157
    0,01
    0,06
    Morszczuk świeży
    17,2
    2,2
    0,0
    89
    0,5
    1,4
    Mus jabłkowy
    2,2
    0,5
    28,7
    127
    0,1
    0,1
    Musli z owocami suszonymi
    8,4
    3,4
    72,2
    325
    0,6
    2,3
    Musli z rodzynkami i orzechami
    11,5
    12,7
    62,9
    375
    1,3
    10,4
    Musztarda
    5,7
    6,4
    22
    162
    0,2
    5,5
    Naleśniki z kapustš
    3,2
    9,2
    15,2
    147
    3,8
    4,8
    Naleśniki z serem
    10,1
    10,3
    27,4
    242
    5,8
    3,7
    Napój mleczny jogurtowy
    4
    1,9
    12,1
    82
    1,1
    0,7
    Napój mleczny kakaowy
    3,3
    2,1
    12,1
    81
    1,3
    0,8
    Napój owocowy gazowany
    0,0
    0,0
    10,3
    42
    0,0
    0,0
    Nektarynka
    0,9
    0,2
    11,8
    48
    0,01
    0,1
    Nerki wieprzowe
    16,8
    3,8
    0,0
    102
    1,5
    1,9
    Nogi wieprzowe
    23
    20,4
    0,0
    274
    7,1
    11,8
    Ogórek
    0,7
    0,1
    2,9
    13
    0,03
    0,04
    Ogórek kwaszony
    1
    0,1
    1,9
    11
    0,03
    0,04
    Olej kukurydziany
    0,0
    100
    0,0
    884
    12,3
    83,2
    Olej rzepakowo-sojowy
    0,0
    100
    0,0
    884
    6,6
    88,9
    Olej rzepakowy
    0,0
    100
    0,0
    884
    7,1
    88,3
    Olej słonecznikowy
    0,0
    100
    0,0
    884
    10,3
    84,5
    Olej sojowy
    0,0
    100
    0,0
    884
    12
    83,6
    Oliwa z oliwek
    0,0
    99,6
    0,2
    882
    14,9
    80,7
    Oliwki zielone marynowane
    1,4
    12,7
    4,1
    125
    1,8
    10,3
    Omlet biszkoptowy ze szpinakiem
    6,4
    10,4
    10,3
    151
    5,7
    3,8
    Orzechy arachidowe
    25,7
    46,1
    19,2
    560
    6,1
    37,5
    Orzechy laskowe
    14,4
    63
    14,9
    640
    4,5
    55,4
    Orzechy pistacjowe
    20,5
    48,5
    25
    589
    6,1
    39,8
    Orzechy włoskie
    16
    60,3
    18
    645
    6,6
    50,6
    Otręby pszenne
    16
    4,6
    61,9
    185
    0,8
    3
    Ozór wieprzowy
    16,5
    11,1
    0,0
    165
    3,7
    6,4
    Paluszki solone
    9,9
    4,9
    75,2
    385
    0,9
    3,5
    Papryka czerwona
    1,3
    0,5
    6,6
    28
    0,1
    0,3
    Papryka czerwona konserwowa
    0,8
    1,5
    5
    30
    0,3
    0,9
    Papryka nadziewana mięsem
    4,4
    10,6
    13,7
    160
    4,5
    5,4
    Papryka zielona
    1,1
    0,3
    4,6
    18
    0,1
    0,2
    Paprykarz Szczeciński
    9,9
    11,9
    8,6
    178
    0,8
    10,4
    Parówki
    9,5
    34,3
    0,0
    342
    11,7
    19,3
    Parówki z kurczaka
    10,8
    22,4
    4,2
    259
    7,5
    12,9
    Paszteciki drożdżowe z mięsem
    8,4
    18,4
    28,8
    308
    5,6
    11,6
    Pasztet pieczony
    17
    31,2
    13,5
    390
    13
    18,1
    Pasztet podlaski z kurczaka
    6,7
    21,1
    3,6
    228
    4,3
    15,8
    Pasztet z kurczaka pieczony
    14,4
    14,3
    7,5
    214
    4,5
    8
    Pasztet z mięsa mieszanego
    15
    31,1
    6,6
    361
    11
    17,5
    Pepsi Cola
    0,0
    0,0
    10,4
    42
    0,0
    0,0
    Pieczarka świeża
    2,7
    0,4
    2,6
    17
    0,1
    0,3
    Pieczeń cielęca duszona
    20,1
    11,8
    1,7
    193
    1,7
    9,4
    Pieczeń rzymska
    14,4
    11,4
    12,7
    208
    3,7
    6,8
    Pieczeń wołowa duszona
    15,8
    9,5
    2
    155
    1,8
    7,2
    Pieczywo tostowe
    8,1
    4,7
    58,8
    305
    1,3
    1,8
    Pieczywo tostowe Graham
    7,5
    4,2
    53,8
    273
    0,5
    3,2
    Piernik z bakaliami
    5,9
    9,8
    59,4
    341
    2,7
    6,4
    Pierniki alpejskie
    4
    9,7
    66,3
    367
    5,9
    3,4
    Pierniki beskidzkie
    3,5
    1,6
    77,3
    338
    0,4
    0,9
    Pierogi leniwe
    14,5
    13,9
    15,1
    242
    5,8
    7,2
    Pierogi ruskie
    5,6
    5
    25,7
    166
    3,1
    1,6
    Pierogi z mięsem
    12
    11,6
    17,3
    219
    3,7
    6,9
    Pierogi z serem
    10,9
    9,9
    26,8
    238
    5,8
    3,4
    Pierogi z truskawkami
    3,8
    11,4
    32,3
    240
    7,4
    3,3
    Pietruszka, korzeń
    2,6
    0,5
    10,5
    38
    0,1
    0,3
    Pietruszka, nać
    4,4
    0,4
    9
    41
    0,1
    0,2
    Pikling
    21,8
    14,3
    0,0
    215
    2,1
    11,2
    Piwo pełne
    0,5
    0,0
    3,8
    49
    0,0
    0,0
    Pizza mięsno-ziołowa
    16,1
    13,4
    36,8
    327
    5
    7,2
    Pizza z pieczarkami i cebulš
    12
    13,3
    32,1
    289
    4
    8,1
    Placki ziemniaczane
    3,6
    14,5
    23,6
    231
    1,3
    12,4
    Planta
    0,0
    100
    0,0
    884
    49,6
    45,9
    Płastuga świeża
    17,1
    1,9
    0,0
    86
    0,3
    1
    Płatki jęczmienne
    9,8
    3,6
    79,4
    355
    0,8
    2,4
    Płatki kukurydziane
    6,9
    2,5
    83,6
    363
    0,5
    1,5
    Płatki owsiane
    11,9
    7,2
    69,3
    366
    1,3
    5,5
    Płatki owsiane na mleku
    2,7
    2,3
    8,2
    63
    1,1
    1
    Płatki pszenne
    9
    3
    81
    351
    0,8
    1,5
    Płatki żytnie
    6,4
    3,2
    82,6
    343
    0,9
    1,2
    Polędwica sopocka
    19,9
    9,1
    0,9
    165
    3,2
    5,2
    Polędwica wołowa pieczona
    19,7
    9,9
    2,6
    168
    3,2
    6,2
    Polędwica z indyka
    15,8
    4,6
    0,1
    105
    1,3
    3,3
    Polędwica z piersi kurczaka
    20,4
    1,2
    0,0
    93
    0,3
    0,6
    Pomarańcza
    0,9
    0,2
    11,3
    44
    0,02
    0,1
    Pomarańcze, dżem niskosłodzony
    0,3
    0,1
    39,2
    159
    0,01
    0,02
    Pomidor
    0,9
    0,2
    3,6
    15
    0,1
    0,1
    Por
    2,2
    0,3
    5,7
    24
    0,1
    0,2
    Porzeczki białe
    1
    0,2
    13,1
    33
    0,1
    0,1
    Porzeczki czarne
    1,3
    0,2
    14,9
    35
    0,1
    0,1
    Porzeczki czerwone
    1,1
    0,2
    13,8
    31
    0,1
    0,1
    Potrawka z kurczaka
    13,2
    9
    4,7
    148
    3,6
    4,7
    Poziomki
    0,8
    0,5
    8,3
    33
    0,1
    0,3
    Przyprawa Jarzynka
    1,9
    0,4
    23,3
    90
    0,1
    0,3
    Pstrąg strumieniowy ?wieży
    19,2
    2,1
    0,0
    97
    0,1
    1,1
    Pstrąg tęczowy świeży
    18,6
    9,6
    0,0
    160
    2,1
    5,9
    Ptysie z bitą śmietaną
    5,4
    25
    25,8
    346
    12,7
    10,6
    Pulpety z mięsa mieszanego
    18,7
    11,1
    13,4
    223
    4
    6,1
    Pumpernikiel
    5,8
    2
    58,3
    252
    0,3
    1,3
    Pyzy
    3,7
    6,2
    37,4
    210
    1,9
    3,7
    Pyzy z mięsem
    7,8
    14
    36,2
    292
    4,8
    8
    Rabarbar
    0,5
    0,1
    4,6
    9
    0,02
    0,05
    Risotto z mięsem
    7,4
    11,8
    24,2
    229
    2,6
    8,5
    Risotto z mięsem i warzywami
    6,6
    10
    18,3
    185
    4,6
    4,7
    Rodzynki suszone
    2,3
    0,5
    71,2
    277
    0,2
    0,2
    Rolada biszkoptowa z dżemem
    6,9
    5,4
    56,8
    304
    1,7
    2,4
    Rolada wieprzowa
    21,1
    32,5
    10
    412
    13,2
    16,8
    Rolada z masą makową
    9,2
    15,8
    44,5
    340
    3,8
    10,6
    Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami
    4,2
    25,3
    38,5
    390
    11,9
    11,8
    Ryż biały
    6,7
    0,7
    78,9
    344
    0,2
    0,4
    Ryż brązowy
    7,1
    1,9
    76,8
    322
    0,5
    1,3
    Ryż na mleku
    2,7
    2,1
    9,1
    66
    1,3
    0,7
    Ryż na sypko
    2,4
    1,5
    28,4
    135
    0,4
    1
    Ryż preparowany
    6,3
    1,6
    84,1
    361
    0,4
    1
    Ryż z jabłkami
    2
    2,1
    32,3
    152
    0,5
    1,4
    Rzepa
    1,1
    0,3
    8,2
    26
    0,1
    0,1
    Rzodkiewka
    1
    0,2
    4,4
    14
    0,1
    0,1
    Salami popularne
    21,6
    53,7
    1,4
    568
    17,6
    30,7
    Salceson czarny
    12,6
    32
    0,5
    336
    8
    24
    Salceson włoski
    14,6
    29,3
    0,0
    318
    11,4
    17,9
    Sałata
    1,4
    0,2
    2,9
    14
    0,1
    0,1
    Sałata zielona z olejem
    0,9
    4,7
    3,6
    55
    0,5
    3,9
    Sałata zielona ze ?mietanš
    1,4
    2,3
    4,5
    40
    1,3
    0,9
    Sałatka jarzynowa z majonezem
    2,9
    16,5
    10,9
    192
    1,3
    14,4
    Sałatka z czerwonej kapusty
    1,4
    6,5
    7
    83
    0,7
    5,4
    Sandacz świeży
    19,2
    0,7
    0,0
    84
    0,1
    0,4
    Sardyna świeża
    20,6
    9,6
    0,0
    169
    2,6
    4,1
    Sardyna w oleju
    24,1
    13,9
    0,0
    221
    2,2
    9,8
    Sardyna w pomidorach
    17
    9,9
    1,4
    162
    2,8
    6
    Schab pieczony
    30,4
    18,7
    0,7
    291
    5,4
    12
    Seler, korzeń
    1,6
    0,3
    7,7
    21
    0,1
    0,1
    Seler, nać
    1
    0,2
    3,6
    13
    0,1
    0,1
    Ser Brie pełnotłusty
    19,8
    28
    0,2
    329
    17,9
    7,7
    Ser Camembert pełnotłusty
    21,4
    23
    0,2
    291
    13,7
    7,9
    Ser Cheddar pełnotłusty
    27,1
    31,7
    0,1
    391
    18,9
    11
    Ser Edamski tłusty
    26,1
    23,4
    0,1
    313
    14
    8,1
    Ser Ementaler pełnotłusty
    28,8
    29,7
    0,1
    380
    17,7
    10,3
    Ser Feta
    17
    16
    1
    215
    10,3
    4,3
    Ser Gouda tłusty
    27,9
    22,9
    0,1
    316
    13,7
    7,9
    Ser Myśliwski pełnotłusty
    25,5
    27,4
    0,1
    346
    16,4
    9,6
    Ser Parmezan
    41,5
    32
    0,1
    452
    20,7
    8,5
    Ser Rokpol pełnotłusty
    22,6
    30,6
    0,1
    363
    18,3
    10,6
    Ser Salami pełnotłusty
    25,2
    28,1
    0,1
    351
    16,8
    9,7
    Ser topiony edamski
    13,5
    27
    1,2
    298
    16,1
    9,3
    Ser twarogowy chudy
    19,8
    0,5
    3,5
    99
    0,3
    0,2
    Ser twarogowy półtłusty
    18,7
    4,7
    3,7
    133
    2,8
    1,7
    Ser twarogowy tłusty
    17,7
    10,1
    3,5
    175
    6
    3,6
    Ser Tylżycki pełnotłusty
    26,1
    27,9
    0,1
    353
    16,7
    9,6
    Ser Tylżycki tłusty
    27,8
    25
    0,1
    334
    14,9
    8,6
    Serca wieprzowe
    16,9
    4,8
    0,0
    165
    2,3
    1,4
    Serek Fromage naturalny
    10,2
    37,1
    2,4
    379
    25,1
    10,1
    Serek Fromage z czosnkiem
    10
    35,2
    4
    367
    23,9
    9,6
    Serek twarogowy homogenizowany pełnotłusty
    12,7
    11
    3
    161
    6,5
    3,8
    Serek twarogowy homogenizowany truskawkowy
    15,3
    3,9
    17,7
    168
    2,3
    1,4
    Serek twarogowy homogenizowany waniliowy
    16,8
    4,2
    13,3
    159
    2,5
    1,5
    Serek twarogowy ziarnisty
    12,3
    4,3
    3,3
    101
    2,6
    1,1
    Sernik krakowski
    13,8
    13,4
    37,7
    325
    6,4
    6,2
    Sernik wiedeński z polewš kakaowš
    12,5
    14,5
    31,5
    305
    6
    7,1
    Sernik z rodzynkami
    13,9
    13,4
    39,7
    333
    6,4
    6,3
    Serwatka płynna
    0,8
    0,1
    5,1
    25
    0,05
    0,02
    Sezamki
    10,2
    26,4
    34,7
    402
    2,9
    17,9
    Skrobia ziemniaczana
    0,6
    0,1
    83,9
    343
    0,01
    0,05
    Słonecznik, nasiona
    24,4
    43,7
    24,6
    561
    4,4
    37,2
    Słonina
    2,4
    89
    0,0
    797
    27,6
    52,4
    Smalec
    0,0
    99,5
    0,0
    880
    43,6
    52
    Soczewica czerwona, suche nasiona
    25,4
    3
    57,5
    327
    0,5
    2
    Soczewica, kiełki
    9
    0,6
    22,1
    119
    0,1
    0,4
    Soja, kiełki
    13,1
    6,7
    9,6
    141
    0,8
    4,6
    Soja, suche nasiona
    34,3
    19,6
    32,7
    382
    2,8
    15,4
    Sok ananasowy
    0,3
    0,1
    11,4
    48
    0,01
    0,01
    Sok cytrynowy
    0,4
    0,3
    6,4
    30
    0,1
    0,1
    Sok grejpfrutowy
    0,5
    0,1
    9,2
    40
    0,03
    0,05
    Sok jabłkowy
    0,1
    0,1
    10
    42
    0,01
    0,02
    Sok marchwiowo-brzoskwiniowy
    0,5
    0,1
    11,3
    44
    0,01
    0,06
    Sok marchwiowo-jabłkowo-pomarańczowy
    0,6
    0,2
    11,8
    44
    0,1
    0,1
    Sok marchwiowo-jabłkowo-tropikalny
    0,7
    0,3
    14
    52
    0,1
    0,1
    Sok marchwiowo-jabłkowy
    0,5
    0,3
    12,3
    46
    0,1
    0,1
    Sok marchwiowo-pomarańczowy
    0,6
    0,1
    10,8
    40
    0,02
    0,06
    Sok marchwiowy
    0,4
    0,1
    11,3
    43
    0,01
    0,05
    Sok pomarańczowy
    0,6
    0,1
    9,9
    43
    0,02
    0,08
    Sok pomidorowy
    0,8
    0,1
    2,6
    13
    0,02
    0,05
    Sok wielowarzywny
    1
    0,3
    5,7
    25
    0,1
    0,1
    Sok z czarnej porzeczki
    0,3
    0,1
    12,7
    53
    0,01
    0,06
    Stek wieprzowy
    21,7
    42,7
    1,5
    472
    13,5
    26,3
    Surówka wielowarzywna z jogurtem naturalnym
    1,7
    0,6
    7
    36
    0,3
    0,3
    Surówka z cykorii i jabłek
    1
    16,4
    3,8
    162
    1,8
    13,7
    Surówka z kapusty białej
    1,6
    4,7
    7
    67
    0,5
    3,9
    Surówka z kapusty kwaszonej
    0,9
    4,7
    7,5
    68
    0,5
    3,9
    Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem
    1,6
    8,1
    6
    94
    0,7
    7
    Surówka z kapusty pekińskiej, jabłek, papryki z ol
    1,1
    3,8
    5,7
    53
    0,3
    3,2
    Surówka z marchwi i jabłek
    1
    0,3
    16,6
    59
    0,1
    0,1
    Surówka z ogórków i pomidorów
    1,1
    1,8
    3,6
    32
    1
    0,6
    Surówka z owoców
    0,5
    0,3
    25,9
    102
    0,1
    0,1
    Surówka z owoców i warzyw
    1,1
    14,3
    5,1
    147
    1,6
    12
    Surówka z papryki
    1
    7,5
    6,3
    90
    0,8
    6,3
    Surówka z pomidorów
    0,8
    0,2
    3,2
    14
    0,1
    0,1
    Surówka z porów z jabłkami
    1,7
    12,5
    7,9
    140
    1,4
    10,3
    Surówka z rzodkiewki
    7,5
    5,9
    3,5
    93
    3,5
    2,1
    Surówka z selerów
    1,1
    7,5
    8,9
    92
    0,8
    6,2
    Surówka z selerów, jabłek i marchwi
    0,9
    0,4
    16,5
    60
    0,1
    0,1
    Szczaw
    1,1
    0,8
    4,9
    21
    0,1
    0,5
    Szczupak ?wieży
    18,4
    0,8
    0,0
    82
    0,1
    0,6
    Szczypiorek
    4,1
    0,8
    3,9
    29
    0,1
    0,5
    Szparagi
    1,9
    0,2
    3,7
    18
    0,1
    0,1
    Szpinak
    2,6
    0,4
    3
    16
    0,1
    0,3
    Szpinak mrożony
    2,3
    0,4
    2,7
    15
    0,1
    0,3
    Szpinak zasmażany
    3,7
    6,1
    6,2
    83
    3,9
    1,8
    Sztuka mięsa wołowego
    30,6
    10,3
    3,2
    224
    4,9
    4,7
    Szynka delikatesowa z kurczaka
    18,2
    5,6
    0,0
    123
    1,6
    3,2
    Szynka wiejska
    17,1
    20,3
    0,9
    253
    7,1
    11,6
    Szynka wieprzowa gotowana
    16,4
    18,3
    1
    233
    6,4
    10,5
    Szynka wołowa gotowana
    20,9
    2
    1,1
    107
    0,9
    0,9
    Szynka z indyka
    17,1
    1,6
    0,1
    84
    0,5
    1,1
    Szynka z piersi kurczaka
    21,2
    1,2
    0,2
    98
    0,3
    0,6
    Szynka z ud?ca kurczaka
    17,2
    5,3
    0,0
    117
    1,3
    3,1
    Szynkówka wieprzowa
    13,6
    14,7
    1,4
    191
    5,1
    8,4
    Śledzie zawijane, rolmopsy
    8
    7
    3
    104
    1,1
    5,1
    Śledź marynowany
    16,5
    12,6
    3,4
    192
    2,7
    7,5
    Śledź solony
    19,8
    15,4
    0,0
    217
    3,1
    10,4
    Śledź ?wieży
    16,3
    10,7
    0,0
    161
    2,2
    7,2
    Śledź w oleju
    16,4
    26,5
    0,0
    301
    3,3
    21,2
    Śledź w sosie pomidorowym
    13,8
    9,7
    4,6
    159
    1,8
    6,7
    Śledź w ?mietanie
    5,5
    6,2
    5,3
    97
    2,5
    3,1
    Śliwki
    0,6
    0,2
    11,7
    45
    0,1
    0,1
    Śliwki suszone
    3,5
    1,2
    68,9
    267
    0,2
    0,5
    Śliwki, dżem niskosłodzony
    0,3
    0,1
    37,9
    153
    0,03
    0,05
    Śliwki, dżem wysokosłodzony
    0,3
    0,1
    62,1
    251
    0,03
    0,06
    Śliwki, powidła
    1
    0,2
    53
    214
    0,04
    0,1
    Śmietana 12 %
    2,7
    12
    3,9
    133
    7,2
    4,2
    Śmietana 18 %
    2,5
    18
    3,6
    184
    10,8
    6,2
    Śmietanka do kawy 9 %
    2,8
    9
    4
    107
    5,4
    3,1
    Śmietanka kremowa 30 %
    2,2
    30
    3,1
    287
    17,9
    10,4
    Truskawki
    0,7
    0,4
    7,2
    28
    0,1
    0,3
    Truskawki w galaretce
    15,4
    0,2
    16
    126
    0,1
    0,1
    Truskawki z bitą śmietaną
    1,1
    10,4
    8,4
    127
    6,1
    3,7
    Truskawki, dżem niskosłodzony
    0,3
    0,2
    37,8
    153
    0,01
    0,1
    Truskawki, dżem wysokosłodzony
    0,3
    0,2
    62,3
    252
    0,01
    0,1
    Tuńczyk w oleju
    27,1
    9
    0,0
    190
    1,4
    6,4
    Tuńczyk w wodzie
    21
    1,2
    0,0
    96
    0,3
    0,5
    Wafle nadziewane
    8,3
    27,5
    60,7
    519
    3
    4,3
    Wafle w czekoladzie
    7,4
    33,9
    55,6
    553
    18,3
    14,4
    Wąroba cielęca
    19,2
    3,3
    4,1
    124
    1,1
    1,3
    Wątroba wieprzowa
    22
    3,4
    2,6
    130
    1,4
    2
    Wątroba wołowa
    20
    3,1
    4
    125
    1,2
    1
    Wątróbka wieprzowa saute
    20,5
    15,5
    4,9
    239
    4,2
    10,7
    Wędzonka wołowa gotowana
    17,8
    3,1
    0,5
    102
    1,5
    1,5
    Węgorz wędzony
    17,9
    28,6
    0,0
    326
    8,6
    16,6
    Wieprzowina duszona
    11,4
    19,8
    1,2
    225
    5,7
    12,7
    Wieprzowina gotowana
    22,6
    30
    3,1
    364
    10,5
    17,2
    Wieprzowina, boczek bez ko?ci
    10,1
    53
    0,0
    510
    18,6
    30,4
    Wieprzowina, golonka ze skórš
    18,6
    24,7
    0,0
    294
    8,7
    14,2
    Wieprzowina, karkówka
    16,1
    22,8
    0,0
    267
    8
    13,1
    Wieprzowina, łopatka
    16
    21,7
    0,0
    257
    7,6
    12,4
    Wieprzowina, podgardle
    7,4
    67,8
    0,0
    630
    23,7
    38,9
    Wieprzowina, schab surowy z ko?ciš
    21
    10
    0,0
    174
    3,5
    5,7
    Wieprzowina, szynka surowa
    18
    21,3
    0,0
    261
    7,5
    12,2
    Wieprzowina, żeberka
    15,2
    29,3
    0,0
    321
    10,3
    16,8
    Winogrona
    0,5
    0,2
    17,6
    69
    0,1
    0,1
    Wiórki kokosowe
    5,6
    63,2
    27
    606
    53,3
    6
    Wiśnie
    0,9
    0,4
    10,9
    47
    0,1
    0,2
    Wiśnie, dżem niskosłodzony
    0,4
    0,2
    37,8
    154
    0,04
    0,1
    Wiśnie, dżem wysokosłodzony
    0,4
    0,2
    61,7
    252
    0,04
    0,1
    Włoszczyzna mrożona
    1,4
    0,3
    7,9
    25
    0,1
    0,2
    Wołowina, pieczeń
    20,9
    3,6
    0,0
    117
    1,7
    1,7
    Wołowina, polędwica
    20,1
    3,5
    0,0
    113
    1,7
    1,6
    Wołowina, rostbef
    21,5
    7,3
    0,0
    152
    3,5
    3,4
    Wołowina, rozbratel
    16,7
    10,1
    0,0
    157
    4,8
    4,7
    Wołowina, szponder
    19,3
    15,7
    0,0
    217
    7,5
    7,2
    Ziemniaki późne
    1,9
    0,1
    20,5
    85
    0,01
    0,06
    Ziemniaki puree
    2,1
    1,4
    18,4
    90
    0,9
    0,4
    Ziemniaki wczesne
    1,8
    0,1
    16,3
    69
    0,01
    0,06
    Ziemniaki z tłuszczem
    2
    3,1
    18,7
    106
    0,7
    2,2
    Zupa cebulowa
    1,4
    2,7
    4
    44
    1
    1,5
    Zupa cytrynowa z ryżem
    1,4
    2,2
    8,7
    58
    0,5
    1,5
    Zupa fasolowa
    4
    1,8
    10
    62
    0,5
    1,1
    Zupa grochowa
    4,4
    2,4
    8,9
    66
    0,8
    1,4
    Zupa grzybowa zabielana
    1,3
    1,8
    1,3
    26
    1,1
    0,6
    Zupa jarzynowa
    1,7
    1,8
    6,2
    43
    0,8
    0,9
    Zupa jesienna mrożona
    1,6
    0,2
    7,2
    27
    0,1
    0,1
    Zupa kalafiorowa
    1,6
    0,5
    4,9
    28
    0,3
    0,2
    Zupa kalafiorowa mrożona
    2
    0,2
    5,5
    22
    0,1
    0,1
    Zupa neapolitańska
    2,2
    2,6
    8,2
    63
    1,2
    1,2
    Zupa ogórkowa
    1,4
    2
    5
    42
    0,8
    1
    Zupa owocowa z jabłek
    0,1
    0,1
    11,8
    42
    0,01
    0,03
    Zupa pomidorowa
    1
    0,1
    2,1
    11
    0,02
    0,05
    Zupa pomidorowa z makaronem
    1,5
    1,8
    3,3
    35
    0,8
    0,9
    Zupa pomidorowa z ryżem
    1,5
    1,8
    3,9
    37
    0,8
    0,9
    Zupa pomidorowa zabielana
    1,3
    1,8
    1,9
    28
    0,8
    0,9
    Zupa selerowa
    1,6
    1,8
    4,5
    37
    0,8
    0,9
    Zupa selerowa z grzankami
    1,8
    1,9
    8,1
    51
    0,4
    1,3
    Zupa szczawiowa
    1,6
    2,5
    2,9
    40
    1,1
    1,3
    Zupa szpinakowa z ziemniakami
    2,2
    0,9
    6,6
    40
    0,5
    0,4
    Zupa włoska mrożona
    1,8
    0,3
    6,9
    27
    0,1
    0,1
    Zupa z fasoli szparagowej
    2,2
    0,6
    8,9
    43
    0,3
    0,3
    Zupa z porów z makaronem
    2,4
    1,4
    10,3
    58
    0,3
    0,9
    Zupa z zielonego groszku
    3,2
    1,2
    11,2
    56
    0,3
    0,8
    Zupa ziemniaczana
    1,4
    1,1
    6,6
    39
    0,3
    0,8
    Zupa zimowa mrożona
    2,1
    0,3
    6,9
    25
    0,1
    0,1
    Żeberka wieprzowe duszone
    7,9
    19,2
    2,2
    210
    5,5
    12,4
    Żółtko jaja kurzego
    15,5
    28,2
    0,3
    314
    8,7
    14,7
    Żurek
    2,2
    3,1
    23,5
    124
    1,3
    1,5


    Prowadzimy zajęcia na pływalniach krytych w Gdańsku :



    1. Pływalnia kryta Politechniki Gdańskiej
        ul. Aleja Zwycięstwa 12 Gdańsk Wrzeszcz

    2. Pływalnia kryta Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Gdańsku
        ul. Tytusa Chałubińskiego 13 Gdańsk Chełm








    Jeżeli Państwo jesteście zainteresowani zajęciami prowadzonymi przez
    Szkołę Pływania , Nurkowania i Ratownictwa ARGONAUT ,
    w celu uzyskania oferty poszczególnych zajęć oraz ich cen prosimy
    kliknąć tu...->









    Kontakt :

    argonaut1@tlen.pl
    0-510-17-88-19
    0-518-19-87-71

    Biuro :

    Dom Technika - NOT
    ul.Rajska 6 pok.208
    Gdańsk Główny

    Poniedziałek, Środę, i Piątek

    od 16:00 do 18:00

    Dołącz do nas :

    Najlepsze Zdjęcia i Filmy Argonaut na Instagramie Najnowsze Filmy Argonaut na YouTube Aktualności Argonaut na Facebooku Nowości Argonaut na G+ Google Plus Newsy Argonaut na Twiterze
    Najnowsze Zdjęcia Argonaut na Flickr Najlepsze Zdjęcia i Filmy Argonaut na Pinterest Dołącz do Argonaut na Naszej Klasie NK Najnowsze Filmy Argonaut na Vimeo Najnowsze Filmy Argonaut na Dailymotion






    Strona

    O Nas / Kadra

    Kontakt

    Cennik / Zapisy

    Godziny Zajęć

    Zasady Argonaut

    Kalendarz

    Aqua Aerobic

    Basen Pływacki

    Nauka Pływania

    Sekcja Pływacka

    Kursy Nurkowania

    Ratownictwo

    Kursy Pierwszej Pomocy

    Filmy i Zdjęcia

    Aktualności

    Nasza Oferta

    Wiedza / Wyprawy

    Centrum Nurkowe

    Usługi

    Sklep


    Mapa Strony    











    Poznaj naszą firmę i opinie o nas.





    Zajęcia sportowe w Gdańsku



    Projekt i realizacja:
    Dawid Dobroczek
    Strona Internetowa Argonaut
    © Copyright 1998-2015r.