Tabela kalorii pomoże ci w prosty sposób określić kaloryczność całego posiłku.
Wartości kaloryczne produktów wystarczy zsumować, by otrzymać wynik.

Dane dot. porcji 100 gramowej porcji wybranego produktu

Nazwa
Białko
Tłu
sz
cz

glo
wo
da
ny
KCal
Tł.
nasyc.
Tł.
nie
nasyc.
Agrest
0,8
0,2
11,8
41
0,1
0,1
Ananas
0,4
0,2
13,6
54
0,1
0,1
Ananas, plastry w syropie
0,4
0,1
21
84
0,01
0,01
Ananasy, dżem niskosłodzony
0,2
0,1
38,6
157
0,01
0,04
Arbuz
0,6
0,1
8,4
36
0,01
0,01
Awokado
2
15,3
7,4
160
1,8
12,8
Babka biszkoptowa
8,2
4,3
67,1
340
1,2
2,2
Bagietki francuskie
7,9
1,7
60,1
282
0,2
0,9
Bakłażan
1,1
0,1
6,3
21
0,02
0,05
Baleron gotowany
15,1
20,2
0,9
244
7,1
11,6
Banan
1
0,3
23,5
95
0,1
0,1
Baranina, łopatka
15,6
25
0,0
284
12,3
10,8
Baranina, udziec
18
18
0,0
232
8,8
7,8
Barszcz czerwony zabielany
2
1,4
3,3
32
0,7
0,6
Barszcz ukraiński
2,1
2,7
6,5
54
1
1,5
Barszcz ukraiński mrożony
1,6
0,2
7,1
28
0,1
0,1
Baton Bounty Milk
4,2
25,2
56,7
448
21,7
3,5
Baton Mars
3,6
18,2
68,9
451
11,7
6,5
Baton Milky Way
3,6
16,2
71,8
448
10,6
5,6
Baton Snickers
9,7
28,9
52,6
497
13,3
15,5
Baton szynkowy z indyka
14,9
9,3
0,1
143
2,6
6,6
Baton Twix
5,3
23,2
64,2
483
12,4
10,7
Baton z kurczaka
16,7
8,6
0,1
144
2,6
4,9
Befsztyk bity wiejski
19,4
19,6
1,6
258
7,5
11,1
Białko jaja kurzego
10,9
0,2
0,7
49
0,0
0,0
Bigos
5,1
9,9
3,9
119
3
6,2
Bitki wieprzowe
10,4
16,1
2,6
195
5,3
9,5
Bitki wieprzowe w jarzynach
10,7
16
4,3
198
5,2
9,6
Bitki wołowe
13,6
4,3
2,4
102
1,5
2,6
Bitki wołowe w jarzynach
14,3
4,4
6,6
116
1,5
2,6
Bliny ziemniaczane
5,6
16,3
23,6
257
7,2
8,2
Boćwina
2,1
0,5
5,5
17
0,1
0,3
Boeuf Strogonow
19,5
14,3
3,7
220
4,2
9,3
Bób
7,1
0,4
14
66
0,1
0,3
Brokuły
3
0,4
5,2
27
0,1
0,2
Brokuły mrożone
2,7
0,4
4,7
24
0,1
0,2
Brukselka
4,7
0,5
8,7
37
0,1
0,3
Brukselka mrożona
4,5
0,5
8,4
36
0,1
0,3
Brukselka z wody
4,2
7,1
12
110
4,6
2
Bryzol wołowy z polędwicy
24,6
16,6
1,4
252
5
10,8
Brzoskwinia
1
0,2
11,9
46
0,02
0,1
Brzoskwinie w syropie
0,4
0,1
18,2
73
0,01
0,04
Brzoskwinie, dżem niskosłodzony
0,5
0,1
38,3
155
0,01
0,07
Buchty drożdżowe
6,2
11
45,6
303
3,4
6,8
Budyń z mięsa i makaronu
10,6
4,4
23,1
171
1,9
2
Bułka tarta
9,7
1,9
77,6
347
0,3
1,1
Bułki grahamki
8,2
1,7
56,9
258
0,2
0,9
Bułki kajzerki
7,5
3,6
59,4
296
0,8
2,3
Bułki maŚlane
7,7
5,9
61,8
326
1,6
3,6
Bułki pszenne zwykłe
7,3
1,5
58,5
272
0,2
0,8
Bułki wrocławskie
7,2
4,4
57,4
293
1
2,8
Burak
1,8
0,1
9,5
38
0,02
0,06
Buraki mrożone, puree
1,6
0,1
8,6
34
0,02
0,06
Buraki z jabłkami
1,5
3,3
10,3
69
0,8
2,3
Buraki zasmażane
1,6
5,5
8,7
83
2,4
2,9
Buraki ze śmietaną
1,8
3,6
8,8
68
1,3
2,1
Cebula
1,4
0,4
6,9
30
0,1
0,2
Chałki
7
7
61,6
333
1,7
4,6
Chipsy bekonowe
5,9
38
52,2
537
15,2
22,6
Chipsy paprykowe
6
40
50,4
549
13,7
26,1
Chipsy solone
5,6
40,7
49,9
552
10,4
29,9
Chleb baltonowski
5,9
1,5
55,9
246
0,2
0,9
Chleb chrupki
8,7
2,4
78,9
353
0,3
1,3
Chleb Graham
7,6
1,7
49,4
226
0,2
1
Chleb mazowiecki
6,3
1,4
56,3
248
0,2
0,7
Chleb mieszany słonecznikowy
6,4
4,5
49,2
246
0,5
3,4
Chleb mieszany sojowy
6,8
2,7
49,6
231
0,4
1,8
Chleb praski
5,7
1,3
56,2
244
0,2
0,7
Chleb pszenny
6,8
1,4
56
249
0,2
0,8
Chleb staropolski
5
1,7
50,5
219
0,2
1
Chleb wiejski
5,8
1,3
55,1
239
0,2
0,7
Chleb zwykły
5,4
1,3
57
245
0,2
0,7
Chleb żytni jasny
4
1,3
57,1
241
0,2
0,8
Chleb żytni jasny mleczny
4,8
1,8
58,3
253
0,4
1
Chleb żytni pełnoziarnisty
6,7
1,8
53,9
237
0,3
1,1
Chleb żytni razowy
5,6
1,7
51,5
223
0,2
1,1
Chleb żytni razowy na miodzie
5,3
1,6
54,2
234
0,2
1
Chleb żytni razowy z soją i słonecznikiem
7,9
3,7
50,5
244
0,5
2,7
Chleb żytni wileński
4,4
1,5
52,3
225
0,2
0,9
Chrupki kukurydziane
8,9
3
78,9
352
0,4
2,4
Chrzan
4,5
0,6
18,1
67
0,1
0,4
Ciastka francuskie ze śliwkami
5
26,8
44,8
432
12,7
12,6
Ciastka Karpatki
4,7
30,9
39,1
449
12,2
16,9
Ciastka Napoleonki
5,9
17
43,6
348
5,2
10,7
Ciastka tortowe z owocami
3,2
9
47,2
276
3,4
4,8
Ciasto drożdżowe
7,4
8,2
47,7
290
3,5
3,9
Ciasto kruche podstawowe
5,2
23,8
49,9
429
11,2
11,2
Ciasto naleśnikowe bez piany
5,9
4,3
28,4
174
1,4
2,2
Ciasto naleśnikowe biszkoptowe
8,3
6
25,5
187
2
3,1
Cielęcina w potrawce
13,5
4
4
103
1
2,6
Cielęcina, łopatka
19,9
2,8
0,0
106
1
1,4
Cielęcina, sznyclówka
20,5
2,4
0,0
105
0,9
1,2
Cielęcina, udziec
19,9
3,1
0,0
108
1,2
1,4
Coca Cola
0,0
0,0
10,4
42
0,0
0,0
Cukier
0,0
0,0
99,8
405
0,0
0,0
Cukierki irysy
4,3
10,7
76,1
421
6,4
3,8
Cukierki krówki
4,3
10,7
76,1
421
6,4
3,8
Cukinia
1,2
0,1
3,2
15
0,01
0,01
Cykoria
1,7
0,2
4,1
21
0,04
0,1
Cytryna
0,8
0,3
9,5
36
0,1
0,1
Czarne jagody
0,8
0,6
12,2
45
0,1
0,5
Czarne porzeczki, dżem niskosłodzony
0,5
0,1
39,6
152
0,01
0,04
Czarne porzeczki, dżem wysokosłodzony
0,5
0,1
63,9
251
0,01
0,04
Czekolada biała
7,7
38,4
51
278
24,9
11,6
Czekolada deserowa
5,3
28,9
64
531
17,9
9,6
Czekolada gorzka
6,7
34,3
56,6
554
21,4
11,5
Czekolada kawowa
5,5
29
62,7
526
17,9
9,8
Czekolada mleczna
9,8
32,8
54,7
549
20,5
10,7
Czekolada mleczna z orzechami laskowymi
8,6
30,9
57,3
539
18,9
10,5
Czekolada nadziewana
3,9
17,6
68,8
450
10,3
6,4
Czereśnie
1
0,3
14,6
61
0,1
0,2
Czosnek
6,4
0,5
32,6
146
0,1
0,3
Ćwikła
1,6
0,1
10,2
41
0,02
0,06
Daktyle suszone
2
0,4
74
277
0,1
0,3
Delicje szampańskie
4,1
11,2
52,8
327
6,8
4
Deser ryżowy jabłkowy
2,8
3
23,9
134
2
1
Deser ryżowy waniliowy
3
2,9
23,5
133
2
1
Deser twarogowy termizowany kakaowy
13,9
6,2
11,2
156
3,7
2,2
Deser twarogowy termizowany truskawkowy
11
5,8
18,3
170
3,4
2,1
Dorsz świeży
17,7
0,7
0,0
78
0,1
0,3
Dorsz świeży, filety bez skóry
16,5
0,3
0,0
70
0,1
0,1
Dorsz w jarzynach
15,6
4,9
3,9
117
1
3,6
Dorsz wędzony
22,1
0,5
0,0
94
0,1
0,2
Dorsz z rusztu
22,1
9,1
0,6
172
2,9
5,5
Dorsz, filety po grecku
10,6
10,8
4,6
152
0,8
9,4
Dorsz, filety smażone panierowane
19,1
15,8
14,6
273
1,4
13,4
Dorsz, kotlet mielony
14,9
17,8
10,9
260
1,6
15,3
Dorsz, pulpety
14,2
2,6
8,8
112
1,4
0,9
Dorsz, sałatka
9,8
13,9
7,2
187
1
12,1
Dynia
1,3
0,3
7,7
28
0,1
0,2
Dynia z pomidorami
1,2
2,4
6,5
44
1,6
0,7
Dynia, pestki
24,5
45,8
18
556
8,7
36,4
Eklerki z bita śmietaną
5,8
18
33,5
317
8
8,6
Fasola biała, suche nasiona
21,4
1,6
61,6
288
0,2
1
Fasola cięta konserwowa
1,5
0,2
4,5
16
0,1
0,1
Fasola szparagowa
2,4
0,2
7,6
27
0,1
0,1
Fasolka flageolet konserwowa
6,3
0,2
15
61
0,1
0,1
Fasolka po bretońsku
8
6,6
15,9
141
1,9
4,3
Fasolka szparagowa
2,9
6,9
10,3
97
4,6
1,9
Fasolka szparagowa mrożona
2,2
0,2
6,8
24
0,1
0,1
Figi suszone
3,6
1,2
78
290
0,2
0,8
Flaki
16
2,2
0,0
84
1
0,7
Flądra świeża
16,5
1,8
0,0
83
0,3
0,8
Galaretka z nóżek wieprzowych
16,9
14,9
0,8
202
5,1
8,6
Gęś, tuszka
14,1
31,8
0,0
339
7,3
22,3
Gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym
3,6
6,7
10
108
2,5
3,8
Grejpfrut
0,6
0,2
9,8
36
0,1
0,1
Groch, suche nasiona
23,8
1,4
60,2
293
0,2
0,8
Groszek zielony
6,7
0,4
17
75
0,2
0,2
Groszek zielony konserwowy
4,9
0,2
15,8
63
0,01
0,1
Groszek zielony mrożony
6,4
0,4
16,3
72
0,2
0,2
Groszek zielony z masłem
3,7
6,8
9,3
100
4,6
1,9
Gruszka
0,6
0,2
14,4
54
0,1
0,1
Gruszki w sosie waniliowym
1,6
1,1
34,8
151
0,4
0,5
Gulasz wołowy
14
9,2
2,6
148
1,6
7,1
Halibut biały świeży
20,1
1,9
0,0
98
0,3
1
Herbata bez cukru
0,1
0,0
0,0
0
0,0
0,0
Herbatniki
8,2
11
76,8
437
1,4
7,8
Herbatniki Corso
5
17,2
67,1
440
7,5
8,5
Herbatniki kakaowe
6,9
22,3
62,9
474
9,9
11
Herbatniki kokosowe
6,4
25,2
59,8
473
15,1
8,5
Herbatniki sezamowe
8,1
28,6
55,7
503
9,9
15,7
Herbatniki w czekoladzie
6,3
24
63,1
489
13,2
9,9
Herbatniki z cukrem
6,7
17,2
70,7
460
7,4
8,5
Herbatniki z nadzieniem czekoladowym
5,5
27,9
57,3
497
12
14,3
Herbatniki z nadzieniem owocowym
3,8
16,1
58,6
389
7,1
8
Indyk, mięso z piersi bez skóry
19,2
0,7
0,0
84
0,2
0,5
Indyk, mięso z podudzia ze skóra
15,7
8,9
0,0
142
2,5
6
Indyk, mięso z udśca ze skórą
18,4
6,4
0,0
131
1,8
4,3
Indyk, skrzydło
16,5
11,4
0,0
168
3,2
7,6
Jabłka pieczone
0,3
1,6
20,8
93
0,9
0,4
Jabłka suszone
2,1
2,1
62,3
238
0,2
0,5
Jabłka w kruchym cieście
4,1
17,4
45,3
348
5,2
11,2
Jabłko
0,4
0,4
12,1
46
0,1
0,1
Jagody, dżem niskosłodzony
0,3
0,2
38,2
153
0,01
0,1
Jagodzianki
7,1
5,4
60,6
314
1,5
3,2
Jaja gotowane
9,8
7,6
0,5
109
2,4
4
Jaja kurze całe
12,5
9,7
0,6
139
3
5,1
Jaja sadzone
9,9
14,2
0,6
168
6,9
5,7
Jajecznica
9,8
8,7
0,5
119
2,7
4,6
Jarmuż
3,3
0,7
6,1
29
0,1
0,3
Jarzyny mrożone
2,8
0,3
7,5
30
0,1
0,1
Jogurt bananowy 1,5 %
3,7
1,5
10,4
70
0,9
0,5
Jogurt jagodowy 1,5 %
3,7
1,5
8,8
62
0,9
0,6
Jogurt morelowy 1,5 %
3,7
1,5
8,9
63
0,9
0,5
Jogurt naturalny 2 %
4,3
2
6,2
60
1,2
0,7
Jogurt truskawkowy 1,5 %
3,7
1,5
8,2
60
0,9
0,6
Jogurt wiśniowy 1,5 %
3,7
1,5
8,2
61
0,9
0,6
Kabanosy
27,4
24,3
0,0
326
8,6
14,1
Kabanosy z kurczaka
22,8
17,4
0,1
247
5,6
10
Kaczka, tuszka
13,5
28,6
0,0
308
7,4
19,2
Kakao w proszku 16 %
18,2
21,7
50,6
448
12,7
7,9
Kalafior
2,4
0,2
5
22
0,03
0,1
Kalafior mrożony
2,2
0,2
4,5
20
0,1
0,1
Kalafior z wody
2
6,8
5,5
83
4,6
1,9
Kalarepa
2,2
0,3
6,5
29
0,03
0,2
Kapusta biała
1,7
0,2
7,4
29
0,03
0,1
Kapusta biała zasmażana
1,6
4,7
7,2
69
1,4
2,8
Kapusta czerwona
1,9
0,2
6,7
27
0,04
0,1
Kapusta kwaszona
1,1
0,2
3,4
12
0,1
0,1
Kapusta pekińska
1,2
0,2
3,2
12
0,05
0,1
Kapusta włoska
3,3
0,4
7,8
38
0,1
0,3
Kapu?niak z kapusty kwaszonej
1,4
1,2
1,6
21
0,4
0,7
Kapu?niak z kapusty słodkiej
0,7
2,1
3,2
31
0,8
1,1
Karmelki nadziewane
0,3
0,5
92
378
0,3
0,2
Karmelki twarde
0,0
0,0
98,2
399
0,0
0,0
Karp świeży
18
4,2
0,0
110
0,7
2,2
Karp w galarecie z warzywami
26,1
2,9
2,1
137
0,5
1,5
Karp z wody
16
3,7
2
102
0,6
1,9
Kasza gryczana
12,6
3,1
69,3
336
0,6
2,1
Kasza gryczana na sypko
4,5
2,3
25
132
0,5
1,6
Kasza jaglana
10,5
2,9
71,6
346
0,6
1,9
Kasza jęczmienna na mleku
2,6
2,2
8,5
63
1,3
0,8
Kasza jęczmienna perłowa
6,9
2,2
75
327
0,4
1,2
Kasza jęczmienna pęczak
8,4
2
74,9
334
0,4
1,1
Kasza manna
8,7
1,3
76,7
348
0,2
0,7
Kasza manna na mleku
2,7
2,1
9,3
67
1,2
0,7
Kasza manna na wywarze jarzynowym
0,5
0,8
3,4
21
0,5
0,3
Kasza perłowa na sypko
2,2
2
23,6
115
0,4
1,4
Kaszanka z kurczaka
9,8
11,7
16,4
204
3,7
6,6
Kawa bez cukru
0,2
0,0
0,3
2
0,0
0,0
Kefir 2 %
3,4
2
4,7
51
1,2
0,7
Keks bakaliowy
6,4
17,6
53,5
384
7,1
9,3
Ketchup
1,8
1
22,2
93
0,2
0,6
Kiełbasa jałowcowa z kurczaka
19
17,9
0,1
236
5,3
10,4
Kiełbasa krakowska sucha
25,6
24,8
0,0
323
8,4
14,5
Kiełbasa mazurska z indyka
14,8
7,7
0,1
129
2,4
4,8
Kiełbasa mortadela
12
17,7
0,0
205
6,1
9,9
Kiełbasa myśliwska sucha
27,8
20,1
0,0
291
7,5
11,2
Kiełbasa parówkowa
11
31,5
0,0
323
10,6
18
Kiełbasa podlaska z kurczaka
20,7
16,7
0,1
232
5,2
9,7
Kiełbasa podsuszana z kurczaka
21,7
8,4
0,0
162
2,3
4,9
Kiełbasa podwawelska
17,3
19,6
0,9
247
6,9
11,2
Kiełbasa szynkowa z indyka
17,2
2
0,2
88
0,6
1,3
Kiełbasa szynkowa z kurczaka
16,2
5
0,0
110
1,2
2,9
Kiełbasa śląska
18,4
15,3
0,0
210
5,4
8,9
Kiełbasa toruńska
20,9
20,1
0,0
263
7,2
11,3
Kiełbasa zwyczajna
17,6
15,6
0,0
209
5,7
8,6
Kiełbasa żywiecka
20,3
26,3
0,0
315
9
14,9
Kisiel porzeczkowy
0,3
0,1
23,3
88
0,01
0,03
Kisiel waniliowy
3,3
4,5
16,6
121
2,6
1,6
Kiszka kaszana jęczmienna
8,5
12,6
13
194
4,3
7,2
Kiszka krwista
14,2
35
9,2
404
13,7
21,3
Kiszka pasztetowa
12,5
35,7
4,3
384
12,4
20,3
Kiwi
0,9
0,5
13,9
56
0,1
0,4
Kiwi, dżem niskosłodzony
0,4
0,2
37,8
154
0,04
0,1
Klopsiki cielęce mielone
16,2
14,6
14,3
250
3,6
10
Klopsiki mielone z mięsa mieszanego
13,5
17,5
15,9
272
4,1
12,2
Kluski kładzione
5,1
1,3
33,8
165
0,3
0,7
Kluski lane
4,1
2
14,9
93
0,6
1
Kluski lane na mleku
3,6
3,1
6,8
70
1,8
1,1
Kluski śląskie
2,6
3,8
32,1
169
0,8
2,8
Knedle ze śliwkami
2,7
5,9
25,8
161
3,8
1,7
Kompot z jabłek
0,2
0,1
13,2
51
0,01
0,04
Kompot z wiśni
0,2
0,1
16,9
69
0,02
0,06
Koncentrat pomidorowy 30 %
5,6
1,5
16,7
92
0,3
0,9
Koper
2,8
0,4
6,1
26
0,1
0,3
Kopytka
4
0,7
31,2
143
0,2
0,4
Kotlet cielęcy panierowany
27,1
21,3
17,4
365
4,7
15,1
Kotlet mielony z mięsa mieszanego
13
21,1
11,8
284
4,4
15,3
Kotlet schabowy panierowany
19
24,1
15,9
351
4,1
18,5
Kotlet z kurczaka smażony panierowany
19,7
15,7
7,6
248
7,4
7,2
Kotlet z kurczaka smażony saute
20,3
16,5
3,3
241
8
7,5
Kotlet z kury mielony
19,9
27,8
14,3
382
8,5
16,8
Kotlety z jaj
7,9
22,7
10,8
275
11,7
9,2
Kotlety ziemniaczane
4,3
12,8
29,3
241
1,1
10,9
Krem z zielonego groszku
3,1
3,8
5,9
63
2,2
1,3
Królik, tuszka
21
8
0,0
156
3,3
4,1
Krupnik z kaszy gryczanej
1,7
1,2
7,2
43
0,3
0,8
Krupnik z kaszy jęczmiennej
1,5
0,9
7,4
40
0,2
0,6
Krupnik z ryżu
1,5
1,1
7,6
43
0,3
0,8
Kukurydza
3,7
1,5
23,4
110
0,2
1,1
Kukurydza konserwowa
2,9
1,2
23,6
102
0,2
0,8
Kulebiak
7,6
12,7
20,1
222
2,7
9,1
Kura w galarecie
27,3
8,9
1,2
192
2
5,8
Kura, tuszka
18,5
14,3
0,0
202
3,2
9,4
Kurczak faszerowany pieczony
20,5
11,9
2,8
199
3,5
7,3
Kurczak gotowany w jarzynach
7,6
6,4
4,6
99
1,7
4,3
Kurczak pieczony
16,4
12,7
0,1
179
3,4
8,4
Kurczak, mięso z piersi bez skóry
21,5
1,3
0,0
99
0,3
0,6
Kurczak, mięso z uda ze skórą
16,8
10,2
0,0
158
2,9
6
Kurczak, skrzydło
19,2
12,2
0,0
186
3,7
7,3
Kurczak, tuszka
18,6
9,3
0,0
158
2,6
5,9
Kurczak, wątroba
19,1
6,3
0,6
136
2,1
2,5
Kurczak, żołądek
18,2
4,2
0,6
114
1
2,3
Lody mleczno-owocowe
3,9
2,5
19,4
116
1,5
0,9
Lody śmietankowe
3,2
8,5
17,6
160
5,1
2,9
Łosoś smażony saute
21,1
31,4
4,1
379
6,5
23,7
Łosoś świeży
19,9
13,6
0,0
201
2,9
10,3
Łosoś wędzony
21,5
8,4
0,0
162
1,7
5,4
Łosoś z rusztu
20,7
22,3
0,6
283
5,8
15,7
Majonez z olejem rzepakowym
1,3
79
2,6
714
6
69,1
Majonez z olejem słonecznikowym
1,3
79
2,6
714
8,5
66,2
Mak niebieski
20,1
42,9
24,7
478
5,5
33,5
Makaron bezjajeczny
10
1,6
78,5
363
0,2
0,8
Makaron czterojajeczny
12
3,4
76,2
377
0,8
1,7
Makaron dwujajeczny
11,5
2,6
77,4
373
0,5
1,3
Makaron na mleku
2,9
2,3
8,5
66
1,3
0,8
Makrela świeża
18,7
11,9
0,0
181
3,4
7,3
Makrela wędzona
20,7
15,5
0,0
221
3,9
9,6
Makrela, filety z czerwoną fasolą
12,4
7,3
4,4
128
2,1
4,5
Makrela, filety z warzywami
12
7,3
3,6
124
2,1
4,5
Makrela, sałatka pikantna
10,2
13,2
6,9
181
2,2
10
Maliny
1,3
0,3
12
29
0,01
0,1
Mandarynki
0,6
0,2
11,2
42
0,1
0,1
Marchew
1
0,2
8,7
27
0,04
0,1
Marchew mrożona
0,9
0,2
7,8
24
0,1
0,1
Marchew z groszkiem
1,7
3,1
10,8
64
0,7
2,2
Marchew zasmażana
1
4,8
8,4
69
3,2
1,3
Margaryna Bona
0,0
50
0,0
442
15,5
32,3
Margaryna Flora
0,0
60
0,0
531
12,8
44,5
Margaryna Kama
0,0
45
0,0
398
12,9
30,1
Margaryna mleczna
0,3
80
0,4
710
24,1
52,3
Margaryna Palma
0,3
80
0,4
710
23,5
53,8
Margaryna Rama
0,1
70
0,4
621
23,4
43,4
Margaryna Słoneczna
0,3
80
0,4
710
19,9
56,7
Margaryna Tina
0,0
45
0,0
442
11,5
31,5
Margaryna zwykła
0,3
80
0,4
710
16,9
59,2
Markizy
5,6
23
64,3
483
10,2
11,5
Masło ekstra
0,7
82,5
0,7
735
54,7
23,6
Masło roślinne Nova
0,0
50
0,0
442
12
35,6
Masło roślinne zwykłe
0,3
75
0,4
666
15
56,6
Masło śmietankowe
1,1
73,5
1,1
659
50,3
19,5
Maślanka 0,5 %
3,4
0,5
4,7
37
0,3
0,1
Mąka pszenna typ 500
9,2
1,2
74,9
342
0,2
0,6
Mąka pszenna typ 550
9,4
1,6
74,1
343
0,2
0,8
Medaliony z indyka
18,6
17,9
3,4
247
8,6
4,5
Melon
0,9
0,3
8,4
36
0,1
0,1
Mielonka
12,8
11,7
3,7
171
4,1
6,7
Migdały
20
52
20,5
572
4,7
44,6
Mintaj świeży
16,6
0,6
0,0
73
0,1
0,3
Miód pszczeli
0,0
0,0
79,5
324
0,0
0,0
Mizeria ze ?mietanš
1
2,2
2,8
34
1,3
0,8
Mleko kozie
3,2
4,1
4,5
68
2,3
1,2
Mleko owcze
6
7
5,1
107
4,3
2
Mleko spożywcze 0,5 %
3,5
0,5
5,1
39
0,3
0,1
Mleko spożywcze 1,5 %
3,4
1,5
5
47
1
0,4
Mleko spożywcze 2 %
3,4
2
4,9
51
1,2
0,7
Mleko spożywcze 3,2 %
3,3
3,2
4,8
61
1,9
1,1
Mleko spożywcze 3,5 %
3,3
3,5
4,8
64
2,1
1,2
Mleko w proszku odtłuszczone
35,7
0,8
51,2
360
0,5
0,2
Mleko w proszku pełne
27
24
38,7
479
14,3
8,3
Mleko zagęszczone niesłodzone
6,6
7,5
9,4
131
4,5
2,6
Mleko zagęszczone słodzone
7,5
8
55,3
326
4,8
2,8
Morela
0,9
0,2
11,9
47
0,01
0,1
Morele suszone
5,4
1,2
72,2
284
0,1
0,8
Morele, dżem niskosłodzony
0,4
0,1
38,8
157
0,01
0,06
Morszczuk świeży
17,2
2,2
0,0
89
0,5
1,4
Mus jabłkowy
2,2
0,5
28,7
127
0,1
0,1
Musli z owocami suszonymi
8,4
3,4
72,2
325
0,6
2,3
Musli z rodzynkami i orzechami
11,5
12,7
62,9
375
1,3
10,4
Musztarda
5,7
6,4
22
162
0,2
5,5
Naleśniki z kapustš
3,2
9,2
15,2
147
3,8
4,8
Naleśniki z serem
10,1
10,3
27,4
242
5,8
3,7
Napój mleczny jogurtowy
4
1,9
12,1
82
1,1
0,7
Napój mleczny kakaowy
3,3
2,1
12,1
81
1,3
0,8
Napój owocowy gazowany
0,0
0,0
10,3
42
0,0
0,0
Nektarynka
0,9
0,2
11,8
48
0,01
0,1
Nerki wieprzowe
16,8
3,8
0,0
102
1,5
1,9
Nogi wieprzowe
23
20,4
0,0
274
7,1
11,8
Ogórek
0,7
0,1
2,9
13
0,03
0,04
Ogórek kwaszony
1
0,1
1,9
11
0,03
0,04
Olej kukurydziany
0,0
100
0,0
884
12,3
83,2
Olej rzepakowo-sojowy
0,0
100
0,0
884
6,6
88,9
Olej rzepakowy
0,0
100
0,0
884
7,1
88,3
Olej słonecznikowy
0,0
100
0,0
884
10,3
84,5
Olej sojowy
0,0
100
0,0
884
12
83,6
Oliwa z oliwek
0,0
99,6
0,2
882
14,9
80,7
Oliwki zielone marynowane
1,4
12,7
4,1
125
1,8
10,3
Omlet biszkoptowy ze szpinakiem
6,4
10,4
10,3
151
5,7
3,8
Orzechy arachidowe
25,7
46,1
19,2
560
6,1
37,5
Orzechy laskowe
14,4
63
14,9
640
4,5
55,4
Orzechy pistacjowe
20,5
48,5
25
589
6,1
39,8
Orzechy włoskie
16
60,3
18
645
6,6
50,6
Otręby pszenne
16
4,6
61,9
185
0,8
3
Ozór wieprzowy
16,5
11,1
0,0
165
3,7
6,4
Paluszki solone
9,9
4,9
75,2
385
0,9
3,5
Papryka czerwona
1,3
0,5
6,6
28
0,1
0,3
Papryka czerwona konserwowa
0,8
1,5
5
30
0,3
0,9
Papryka nadziewana mięsem
4,4
10,6
13,7
160
4,5
5,4
Papryka zielona
1,1
0,3
4,6
18
0,1
0,2
Paprykarz Szczeciński
9,9
11,9
8,6
178
0,8
10,4
Parówki
9,5
34,3
0,0
342
11,7
19,3
Parówki z kurczaka
10,8
22,4
4,2
259
7,5
12,9
Paszteciki drożdżowe z mięsem
8,4
18,4
28,8
308
5,6
11,6
Pasztet pieczony
17
31,2
13,5
390
13
18,1
Pasztet podlaski z kurczaka
6,7
21,1
3,6
228
4,3
15,8
Pasztet z kurczaka pieczony
14,4
14,3
7,5
214
4,5
8
Pasztet z mięsa mieszanego
15
31,1
6,6
361
11
17,5
Pepsi Cola
0,0
0,0
10,4
42
0,0
0,0
Pieczarka świeża
2,7
0,4
2,6
17
0,1
0,3
Pieczeń cielęca duszona
20,1
11,8
1,7
193
1,7
9,4
Pieczeń rzymska
14,4
11,4
12,7
208
3,7
6,8
Pieczeń wołowa duszona
15,8
9,5
2
155
1,8
7,2
Pieczywo tostowe
8,1
4,7
58,8
305
1,3
1,8
Pieczywo tostowe Graham
7,5
4,2
53,8
273
0,5
3,2
Piernik z bakaliami
5,9
9,8
59,4
341
2,7
6,4
Pierniki alpejskie
4
9,7
66,3
367
5,9
3,4
Pierniki beskidzkie
3,5
1,6
77,3
338
0,4
0,9
Pierogi leniwe
14,5
13,9
15,1
242
5,8
7,2
Pierogi ruskie
5,6
5
25,7
166
3,1
1,6
Pierogi z mięsem
12
11,6
17,3
219
3,7
6,9
Pierogi z serem
10,9
9,9
26,8
238
5,8
3,4
Pierogi z truskawkami
3,8
11,4
32,3
240
7,4
3,3
Pietruszka, korzeń
2,6
0,5
10,5
38
0,1
0,3
Pietruszka, nać
4,4
0,4
9
41
0,1
0,2
Pikling
21,8
14,3
0,0
215
2,1
11,2
Piwo pełne
0,5
0,0
3,8
49
0,0
0,0
Pizza mięsno-ziołowa
16,1
13,4
36,8
327
5
7,2
Pizza z pieczarkami i cebulš
12
13,3
32,1
289
4
8,1
Placki ziemniaczane
3,6
14,5
23,6
231
1,3
12,4
Planta
0,0
100
0,0
884
49,6
45,9
Płastuga świeża
17,1
1,9
0,0
86
0,3
1
Płatki jęczmienne
9,8
3,6
79,4
355
0,8
2,4
Płatki kukurydziane
6,9
2,5
83,6
363
0,5
1,5
Płatki owsiane
11,9
7,2
69,3
366
1,3
5,5
Płatki owsiane na mleku
2,7
2,3
8,2
63
1,1
1
Płatki pszenne
9
3
81
351
0,8
1,5
Płatki żytnie
6,4
3,2
82,6
343
0,9
1,2
Polędwica sopocka
19,9
9,1
0,9
165
3,2
5,2
Polędwica wołowa pieczona
19,7
9,9
2,6
168
3,2
6,2
Polędwica z indyka
15,8
4,6
0,1
105
1,3
3,3
Polędwica z piersi kurczaka
20,4
1,2
0,0
93
0,3
0,6
Pomarańcza
0,9
0,2
11,3
44
0,02
0,1
Pomarańcze, dżem niskosłodzony
0,3
0,1
39,2
159
0,01
0,02
Pomidor
0,9
0,2
3,6
15
0,1
0,1
Por
2,2
0,3
5,7
24
0,1
0,2
Porzeczki białe
1
0,2
13,1
33
0,1
0,1
Porzeczki czarne
1,3
0,2
14,9
35
0,1
0,1
Porzeczki czerwone
1,1
0,2
13,8
31
0,1
0,1
Potrawka z kurczaka
13,2
9
4,7
148
3,6
4,7
Poziomki
0,8
0,5
8,3
33
0,1
0,3
Przyprawa Jarzynka
1,9
0,4
23,3
90
0,1
0,3
Pstrąg strumieniowy ?wieży
19,2
2,1
0,0
97
0,1
1,1
Pstrąg tęczowy świeży
18,6
9,6
0,0
160
2,1
5,9
Ptysie z bitą śmietaną
5,4
25
25,8
346
12,7
10,6
Pulpety z mięsa mieszanego
18,7
11,1
13,4
223
4
6,1
Pumpernikiel
5,8
2
58,3
252
0,3
1,3
Pyzy
3,7
6,2
37,4
210
1,9
3,7
Pyzy z mięsem
7,8
14
36,2
292
4,8
8
Rabarbar
0,5
0,1
4,6
9
0,02
0,05
Risotto z mięsem
7,4
11,8
24,2
229
2,6
8,5
Risotto z mięsem i warzywami
6,6
10
18,3
185
4,6
4,7
Rodzynki suszone
2,3
0,5
71,2
277
0,2
0,2
Rolada biszkoptowa z dżemem
6,9
5,4
56,8
304
1,7
2,4
Rolada wieprzowa
21,1
32,5
10
412
13,2
16,8
Rolada z masą makową
9,2
15,8
44,5
340
3,8
10,6
Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami
4,2
25,3
38,5
390
11,9
11,8
Ryż biały
6,7
0,7
78,9
344
0,2
0,4
Ryż brązowy
7,1
1,9
76,8
322
0,5
1,3
Ryż na mleku
2,7
2,1
9,1
66
1,3
0,7
Ryż na sypko
2,4
1,5
28,4
135
0,4
1
Ryż preparowany
6,3
1,6
84,1
361
0,4
1
Ryż z jabłkami
2
2,1
32,3
152
0,5
1,4
Rzepa
1,1
0,3
8,2
26
0,1
0,1
Rzodkiewka
1
0,2
4,4
14
0,1
0,1
Salami popularne
21,6
53,7
1,4
568
17,6
30,7
Salceson czarny
12,6
32
0,5
336
8
24
Salceson włoski
14,6
29,3
0,0
318
11,4
17,9
Sałata
1,4
0,2
2,9
14
0,1
0,1
Sałata zielona z olejem
0,9
4,7
3,6
55
0,5
3,9
Sałata zielona ze ?mietanš
1,4
2,3
4,5
40
1,3
0,9
Sałatka jarzynowa z majonezem
2,9
16,5
10,9
192
1,3
14,4
Sałatka z czerwonej kapusty
1,4
6,5
7
83
0,7
5,4
Sandacz świeży
19,2
0,7
0,0
84
0,1
0,4
Sardyna świeża
20,6
9,6
0,0
169
2,6
4,1
Sardyna w oleju
24,1
13,9
0,0
221
2,2
9,8
Sardyna w pomidorach
17
9,9
1,4
162
2,8
6
Schab pieczony
30,4
18,7
0,7
291
5,4
12
Seler, korzeń
1,6
0,3
7,7
21
0,1
0,1
Seler, nać
1
0,2
3,6
13
0,1
0,1
Ser Brie pełnotłusty
19,8
28
0,2
329
17,9
7,7
Ser Camembert pełnotłusty
21,4
23
0,2
291
13,7
7,9
Ser Cheddar pełnotłusty
27,1
31,7
0,1
391
18,9
11
Ser Edamski tłusty
26,1
23,4
0,1
313
14
8,1
Ser Ementaler pełnotłusty
28,8
29,7
0,1
380
17,7
10,3
Ser Feta
17
16
1
215
10,3
4,3
Ser Gouda tłusty
27,9
22,9
0,1
316
13,7
7,9
Ser Myśliwski pełnotłusty
25,5
27,4
0,1
346
16,4
9,6
Ser Parmezan
41,5
32
0,1
452
20,7
8,5
Ser Rokpol pełnotłusty
22,6
30,6
0,1
363
18,3
10,6
Ser Salami pełnotłusty
25,2
28,1
0,1
351
16,8
9,7
Ser topiony edamski
13,5
27
1,2
298
16,1
9,3
Ser twarogowy chudy
19,8
0,5
3,5
99
0,3
0,2
Ser twarogowy półtłusty
18,7
4,7
3,7
133
2,8
1,7
Ser twarogowy tłusty
17,7
10,1
3,5
175
6
3,6
Ser Tylżycki pełnotłusty
26,1
27,9
0,1
353
16,7
9,6
Ser Tylżycki tłusty
27,8
25
0,1
334
14,9
8,6
Serca wieprzowe
16,9
4,8
0,0
165
2,3
1,4
Serek Fromage naturalny
10,2
37,1
2,4
379
25,1
10,1
Serek Fromage z czosnkiem
10
35,2
4
367
23,9
9,6
Serek twarogowy homogenizowany pełnotłusty
12,7
11
3
161
6,5
3,8
Serek twarogowy homogenizowany truskawkowy
15,3
3,9
17,7
168
2,3
1,4
Serek twarogowy homogenizowany waniliowy
16,8
4,2
13,3
159
2,5
1,5
Serek twarogowy ziarnisty
12,3
4,3
3,3
101
2,6
1,1
Sernik krakowski
13,8
13,4
37,7
325
6,4
6,2
Sernik wiedeński z polewš kakaowš
12,5
14,5
31,5
305
6
7,1
Sernik z rodzynkami
13,9
13,4
39,7
333
6,4
6,3
Serwatka płynna
0,8
0,1
5,1
25
0,05
0,02
Sezamki
10,2
26,4
34,7
402
2,9
17,9
Skrobia ziemniaczana
0,6
0,1
83,9
343
0,01
0,05
Słonecznik, nasiona
24,4
43,7
24,6
561
4,4
37,2
Słonina
2,4
89
0,0
797
27,6
52,4
Smalec
0,0
99,5
0,0
880
43,6
52
Soczewica czerwona, suche nasiona
25,4
3
57,5
327
0,5
2
Soczewica, kiełki
9
0,6
22,1
119
0,1
0,4
Soja, kiełki
13,1
6,7
9,6
141
0,8
4,6
Soja, suche nasiona
34,3
19,6
32,7
382
2,8
15,4
Sok ananasowy
0,3
0,1
11,4
48
0,01
0,01
Sok cytrynowy
0,4
0,3
6,4
30
0,1
0,1
Sok grejpfrutowy
0,5
0,1
9,2
40
0,03
0,05
Sok jabłkowy
0,1
0,1
10
42
0,01
0,02
Sok marchwiowo-brzoskwiniowy
0,5
0,1
11,3
44
0,01
0,06
Sok marchwiowo-jabłkowo-pomarańczowy
0,6
0,2
11,8
44
0,1
0,1
Sok marchwiowo-jabłkowo-tropikalny
0,7
0,3
14
52
0,1
0,1
Sok marchwiowo-jabłkowy
0,5
0,3
12,3
46
0,1
0,1
Sok marchwiowo-pomarańczowy
0,6
0,1
10,8
40
0,02
0,06
Sok marchwiowy
0,4
0,1
11,3
43
0,01
0,05
Sok pomarańczowy
0,6
0,1
9,9
43
0,02
0,08
Sok pomidorowy
0,8
0,1
2,6
13
0,02
0,05
Sok wielowarzywny
1
0,3
5,7
25
0,1
0,1
Sok z czarnej porzeczki
0,3
0,1
12,7
53
0,01
0,06
Stek wieprzowy
21,7
42,7
1,5
472
13,5
26,3
Surówka wielowarzywna z jogurtem naturalnym
1,7
0,6
7
36
0,3
0,3
Surówka z cykorii i jabłek
1
16,4
3,8
162
1,8
13,7
Surówka z kapusty białej
1,6
4,7
7
67
0,5
3,9
Surówka z kapusty kwaszonej
0,9
4,7
7,5
68
0,5
3,9
Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem
1,6
8,1
6
94
0,7
7
Surówka z kapusty pekińskiej, jabłek, papryki z ol
1,1
3,8
5,7
53
0,3
3,2
Surówka z marchwi i jabłek
1
0,3
16,6
59
0,1
0,1
Surówka z ogórków i pomidorów
1,1
1,8
3,6
32
1
0,6
Surówka z owoców
0,5
0,3
25,9
102
0,1
0,1
Surówka z owoców i warzyw
1,1
14,3
5,1
147
1,6
12
Surówka z papryki
1
7,5
6,3
90
0,8
6,3
Surówka z pomidorów
0,8
0,2
3,2
14
0,1
0,1
Surówka z porów z jabłkami
1,7
12,5
7,9
140
1,4
10,3
Surówka z rzodkiewki
7,5
5,9
3,5
93
3,5
2,1
Surówka z selerów
1,1
7,5
8,9
92
0,8
6,2
Surówka z selerów, jabłek i marchwi
0,9
0,4
16,5
60
0,1
0,1
Szczaw
1,1
0,8
4,9
21
0,1
0,5
Szczupak ?wieży
18,4
0,8
0,0
82
0,1
0,6
Szczypiorek
4,1
0,8
3,9
29
0,1
0,5
Szparagi
1,9
0,2
3,7
18
0,1
0,1
Szpinak
2,6
0,4
3
16
0,1
0,3
Szpinak mrożony
2,3
0,4
2,7
15
0,1
0,3
Szpinak zasmażany
3,7
6,1
6,2
83
3,9
1,8
Sztuka mięsa wołowego
30,6
10,3
3,2
224
4,9
4,7
Szynka delikatesowa z kurczaka
18,2
5,6
0,0
123
1,6
3,2
Szynka wiejska
17,1
20,3
0,9
253
7,1
11,6
Szynka wieprzowa gotowana
16,4
18,3
1
233
6,4
10,5
Szynka wołowa gotowana
20,9
2
1,1
107
0,9
0,9
Szynka z indyka
17,1
1,6
0,1
84
0,5
1,1
Szynka z piersi kurczaka
21,2
1,2
0,2
98
0,3
0,6
Szynka z ud?ca kurczaka
17,2
5,3
0,0
117
1,3
3,1
Szynkówka wieprzowa
13,6
14,7
1,4
191
5,1
8,4
Śledzie zawijane, rolmopsy
8
7
3
104
1,1
5,1
Śledź marynowany
16,5
12,6
3,4
192
2,7
7,5
Śledź solony
19,8
15,4
0,0
217
3,1
10,4
Śledź ?wieży
16,3
10,7
0,0
161
2,2
7,2
Śledź w oleju
16,4
26,5
0,0
301
3,3
21,2
Śledź w sosie pomidorowym
13,8
9,7
4,6
159
1,8
6,7
Śledź w ?mietanie
5,5
6,2
5,3
97
2,5
3,1
Śliwki
0,6
0,2
11,7
45
0,1
0,1
Śliwki suszone
3,5
1,2
68,9
267
0,2
0,5
Śliwki, dżem niskosłodzony
0,3
0,1
37,9
153
0,03
0,05
Śliwki, dżem wysokosłodzony
0,3
0,1
62,1
251
0,03
0,06
Śliwki, powidła
1
0,2
53
214
0,04
0,1
Śmietana 12 %
2,7
12
3,9
133
7,2
4,2
Śmietana 18 %
2,5
18
3,6
184
10,8
6,2
Śmietanka do kawy 9 %
2,8
9
4
107
5,4
3,1
Śmietanka kremowa 30 %
2,2
30
3,1
287
17,9
10,4
Truskawki
0,7
0,4
7,2
28
0,1
0,3
Truskawki w galaretce
15,4
0,2
16
126
0,1
0,1
Truskawki z bitą śmietaną
1,1
10,4
8,4
127
6,1
3,7
Truskawki, dżem niskosłodzony
0,3
0,2
37,8
153
0,01
0,1
Truskawki, dżem wysokosłodzony
0,3
0,2
62,3
252
0,01
0,1
Tuńczyk w oleju
27,1
9
0,0
190
1,4
6,4
Tuńczyk w wodzie
21
1,2
0,0
96
0,3
0,5
Wafle nadziewane
8,3
27,5
60,7
519
3
4,3
Wafle w czekoladzie
7,4
33,9
55,6
553
18,3
14,4
Wąroba cielęca
19,2
3,3
4,1
124
1,1
1,3
Wątroba wieprzowa
22
3,4
2,6
130
1,4
2
Wątroba wołowa
20
3,1
4
125
1,2
1
Wątróbka wieprzowa saute
20,5
15,5
4,9
239
4,2
10,7
Wędzonka wołowa gotowana
17,8
3,1
0,5
102
1,5
1,5
Węgorz wędzony
17,9
28,6
0,0
326
8,6
16,6
Wieprzowina duszona
11,4
19,8
1,2
225
5,7
12,7
Wieprzowina gotowana
22,6
30
3,1
364
10,5
17,2
Wieprzowina, boczek bez ko?ci
10,1
53
0,0
510
18,6
30,4
Wieprzowina, golonka ze skórš
18,6
24,7
0,0
294
8,7
14,2
Wieprzowina, karkówka
16,1
22,8
0,0
267
8
13,1
Wieprzowina, łopatka
16
21,7
0,0
257
7,6
12,4
Wieprzowina, podgardle
7,4
67,8
0,0
630
23,7
38,9
Wieprzowina, schab surowy z ko?ciš
21
10
0,0
174
3,5
5,7
Wieprzowina, szynka surowa
18
21,3
0,0
261
7,5
12,2
Wieprzowina, żeberka
15,2
29,3
0,0
321
10,3
16,8
Winogrona
0,5
0,2
17,6
69
0,1
0,1
Wiórki kokosowe
5,6
63,2
27
606
53,3
6
Wiśnie
0,9
0,4
10,9
47
0,1
0,2
Wiśnie, dżem niskosłodzony
0,4
0,2
37,8
154
0,04
0,1
Wiśnie, dżem wysokosłodzony
0,4
0,2
61,7
252
0,04
0,1
Włoszczyzna mrożona
1,4
0,3
7,9
25
0,1
0,2
Wołowina, pieczeń
20,9
3,6
0,0
117
1,7
1,7
Wołowina, polędwica
20,1
3,5
0,0
113
1,7
1,6
Wołowina, rostbef
21,5
7,3
0,0
152
3,5
3,4
Wołowina, rozbratel
16,7
10,1
0,0
157
4,8
4,7
Wołowina, szponder
19,3
15,7
0,0
217
7,5
7,2
Ziemniaki późne
1,9
0,1
20,5
85
0,01
0,06
Ziemniaki puree
2,1
1,4
18,4
90
0,9
0,4
Ziemniaki wczesne
1,8
0,1
16,3
69
0,01
0,06
Ziemniaki z tłuszczem
2
3,1
18,7
106
0,7
2,2
Zupa cebulowa
1,4
2,7
4
44
1
1,5
Zupa cytrynowa z ryżem
1,4
2,2
8,7
58
0,5
1,5
Zupa fasolowa
4
1,8
10
62
0,5
1,1
Zupa grochowa
4,4
2,4
8,9
66
0,8
1,4
Zupa grzybowa zabielana
1,3
1,8
1,3
26
1,1
0,6
Zupa jarzynowa
1,7
1,8
6,2
43
0,8
0,9
Zupa jesienna mrożona
1,6
0,2
7,2
27
0,1
0,1
Zupa kalafiorowa
1,6
0,5
4,9
28
0,3
0,2
Zupa kalafiorowa mrożona
2
0,2
5,5
22
0,1
0,1
Zupa neapolitańska
2,2
2,6
8,2
63
1,2
1,2
Zupa ogórkowa
1,4
2
5
42
0,8
1
Zupa owocowa z jabłek
0,1
0,1
11,8
42
0,01
0,03
Zupa pomidorowa
1
0,1
2,1
11
0,02
0,05
Zupa pomidorowa z makaronem
1,5
1,8
3,3
35
0,8
0,9
Zupa pomidorowa z ryżem
1,5
1,8
3,9
37
0,8
0,9
Zupa pomidorowa zabielana
1,3
1,8
1,9
28
0,8
0,9
Zupa selerowa
1,6
1,8
4,5
37
0,8
0,9
Zupa selerowa z grzankami
1,8
1,9
8,1
51
0,4
1,3
Zupa szczawiowa
1,6
2,5
2,9
40
1,1
1,3
Zupa szpinakowa z ziemniakami
2,2
0,9
6,6
40
0,5
0,4
Zupa włoska mrożona
1,8
0,3
6,9
27
0,1
0,1
Zupa z fasoli szparagowej
2,2
0,6
8,9
43
0,3
0,3
Zupa z porów z makaronem
2,4
1,4
10,3
58
0,3
0,9
Zupa z zielonego groszku
3,2
1,2
11,2
56
0,3
0,8
Zupa ziemniaczana
1,4
1,1
6,6
39
0,3
0,8
Zupa zimowa mrożona
2,1
0,3
6,9
25
0,1
0,1
Żeberka wieprzowe duszone
7,9
19,2
2,2
210
5,5
12,4
Żółtko jaja kurzego
15,5
28,2
0,3
314
8,7
14,7
Żurek
2,2
3,1
23,5
124
1,3
1,5